1 csomag élesztő
3 dl langyos víz
45 dkg liszt
1 üveg piros pesto vagy egy tubus pizzakrém
2-2,5 teáskanál só
őrölt bors
3-4 evőkanál olívaolaj
A tetejére:
olaj
Az élesztőt kevés langyos vízbe keverjük, hozzáadunk egy marék lisztet, és állni hagyjuk 15 percig.
Hozzáadjuk a többi lisztet, az olajat, a sót és a borsot és jól megdagasztjuk az egészet.
A tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a pestoval. Feltekerjük a tésztát (mint egy bejglit), majd szépen csigaformára tekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Megkenjük olajjal a tésztát és előmelegített sütőbe tesszük. 190 fokon kb. 35-40 percig sütjük.
~A folyékony majd a száraz összetevőket is a kenyérsütő üstjébe mérem, az élesztőt is csak belemorzsolom, lágyabb de nem ragacsos tésztát dagasztok, 30 percet hagyom kelni, fedel...
Elkészítési idő:A fenti anyagból könnyű kalácstésztát készítünk, ha megkelt kinyújtjuk, kockára vágjuk, dióval, mákkal, vagy lekvárral tölthetjük. Sütőpléhre téve, meleg margarinnal megkenjük, hog...
Elkészítési idő:Dagasztás kelesztés nyújtás töltés kelesztés kb 30' lekenni tojással 180 C sütni 2 db 30-35 cm rúd Mák töltelék Hozzávalók 1 rúd bejglihez, 1 rúd kalácshoz, 20 db po...
Elkészítési idő: