menu

Családireceptkönyv.hu

Aranygaluska


Írta:

Elk. idő: 2 óra sütéssel
Adag: 1 tepsi
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta: 2,5 dl meleg tej, 3 dkg élesztő, 10 dkg kristálycukor, citrom reszelt héja ízlés szerint, 5 dkg olvasztott margarin, 50 dkg liszt ,2 db tojás sárgája, 1 evõkanál rum

Forgatáshoz: 15 dkg darált dió, 10 dkg kristálycukor, kb 15 dkg olvasztott margarin

Elkészítés:


Az élesztőt meleg tejjel és 1 kockacukor mennyiségű kristálycukorral felfuttatjuk. A lisztet leszitáljuk, tojás sárgáját, rumot,olvasztott margarint, kristalycukrot, citrom reszelt héját beletesszük a tálba. A felfuttatott élesztőt a tejjel beleöntjük és megdagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagon kinyújtjuk. Alaposan kivajazunk egy tepsit. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát . Az olvasztott vajba beletesszük,majd a cukrozott darált dióba. Szép sorban beletesszük a tepsibe, majd berakjuk a sütőbe. Kb 180 fokon fél órán át sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Valika
Bögrés kuglóf
Bögrés kuglóf

A tojás fehérjét felverjük kemény habbá. A cukrot, vaniliás cukrot robotgéppel kikeverjük. A lisztet, sót és sütőport szintén kikeverjük. Majd a kikevert cukrot hozzáadjuk a liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós ,Mákos kalács kicsit másképp
Diós ,Mákos kalács kicsit másképp

A tészta hozzávalóit, a vaj kivételével, a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a dagasztó programot. Amikor már a tészta összeállt, több részletben hozzáadjuk az olvasztott...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Nyuszikalács
Nyuszikalács

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, első kelés után formázhatjuk, majd második kelés után megsütjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Napraforgó kalács
Napraforgó kalács

Meglangyosítjuk a tejet, elkeverjük benne az élesztőt, a tojások sárgáját, a cukrot és a csipet sót. Apránként belekeverjük a lisztet és az olvasztott vajat. A liszt mennyiséget ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk