12 g friss élesztő
200 ml meleg tej
400 g liszt
1 db tojássárgája
50 g puha vaj
1 nagy csipet só
50 g cukor
kenéshez tojás
A kalácsmuffin tésztája szinte megegyezik a hagyományos kalácséval. Egy keverőtálba morzsoljuk az élesztőt, felöntjük a tejjel, majd mehet bele a többi hozzávaló is. Nagyon alaposan kidagasztjuk, és lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.
Ezután enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 12 egyenlő részre osztjuk. Egyenként elharmadoljuk a tésztákat, és 3 kis rudat sodrunk belőlük, mintha kalácsot készítenénk. Befonjuk őket, a két végét aláhajtjuk, és papírral kibélelt muffinsütő formába tesszük, lefedjük, és 15 percig meleg helyen hagyjuk kelni.
Ezután lekenjük a tojással, és 200 fokos sütőben 5 percig sütjük, majd levesszük a hőmérsékletet 180 fokra, és további 15-20 percig sütjük, akkor jó, ha már szép barna a teteje
Kalácstésztát dagasztunk.Mikor duplájára kelt 20 felé osztani kisodorni kb. 30 cm hosszúra aztán ketté hajtani és 3-mat csavarunk rajta.Tepsire rakjuk megkenni tojással és 30 perce...
Elkészítési idő:A videóban dupla adag töltelék lett elkészítve a lenti leírásban 4 db bejglinek a pontos receptje található: 34:30 el is mondtam ezt csak a videó végét kevesen várják már meg. Nagy...
Elkészítési idő:◾️A tejet, a margarint és a cukrot felmelegítjük (de nem forraljuk). ◾️A lisztet és az élesztőt kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és végül a tejet. ◾️Egy fakanál segíts...
Elkészítési idő: 120 perc