menu

Családireceptkönyv.hu

144.Kalács muffinformában


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


12 g friss élesztő
200 ml meleg tej
400 g liszt
1 db tojássárgája
50 g puha vaj
1 nagy csipet só
50 g cukor

kenéshez tojás

Elkészítés:


A kalácsmuffin tésztája szinte megegyezik a hagyományos kalácséval. Egy keverőtálba morzsoljuk az élesztőt, felöntjük a tejjel, majd mehet bele a többi hozzávaló is. Nagyon alaposan kidagasztjuk, és lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.

Ezután enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 12 egyenlő részre osztjuk. Egyenként elharmadoljuk a tésztákat, és 3 kis rudat sodrunk belőlük, mintha kalácsot készítenénk. Befonjuk őket, a két végét aláhajtjuk, és papírral kibélelt muffinsütő formába tesszük, lefedjük, és 15 percig meleg helyen hagyjuk kelni.

Ezután lekenjük a tojással, és 200 fokos sütőben 5 percig sütjük, majd levesszük a hőmérsékletet 180 fokra, és további 15-20 percig sütjük, akkor jó, ha már szép barna a teteje

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Mikuláskenyér
Mikuláskenyér

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A vége felé hozzáadom a cukor kb. 1/3-át. A sütőt bekapcsolom 200 fokra. A vörös áfonyát picit feldarabolom. A tojások sár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kelt kuglóf
Kelt kuglóf

Az élesztőt, kevés langyos tejben felfuttatjuk. A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Ezeket egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet és annyi langyo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Meggyes kakaós csiga túrós tésztából (Levendulalány)
Meggyes kakaós csiga túrós tésztából (Levendulalány)

Tésztánk állagát, ezzel együtt receptünk sikerességét mind a liszt, mind a túró is keményen befolyásolni tudja. Hogyha keverjük a liszteket és teljes kiőrlésű lisztet is használu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Pántlikás pampuska
Pántlikás pampuska

1 dl tejben elmorzsolom az élesztőt és egy csipet cukorral hagyom, hogy beinduljon. Kb. 10-15 perc elég neki. A lisztet egy nagyobb tálba borítom, majd a közepébe mélyedést készíte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk