12 g friss élesztő
200 ml meleg tej
400 g liszt
1 db tojássárgája
50 g puha vaj
1 nagy csipet só
50 g cukor
kenéshez tojás
A kalácsmuffin tésztája szinte megegyezik a hagyományos kalácséval. Egy keverőtálba morzsoljuk az élesztőt, felöntjük a tejjel, majd mehet bele a többi hozzávaló is. Nagyon alaposan kidagasztjuk, és lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.
Ezután enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd 12 egyenlő részre osztjuk. Egyenként elharmadoljuk a tésztákat, és 3 kis rudat sodrunk belőlük, mintha kalácsot készítenénk. Befonjuk őket, a két végét aláhajtjuk, és papírral kibélelt muffinsütő formába tesszük, lefedjük, és 15 percig meleg helyen hagyjuk kelni.
Ezután lekenjük a tojással, és 200 fokos sütőben 5 percig sütjük, majd levesszük a hőmérsékletet 180 fokra, és további 15-20 percig sütjük, akkor jó, ha már szép barna a teteje
A bejgliket tojás sárgájával megkenjük, hűvös helyen addig pihentetjük, míg az megszárad rajra , még egyszer átkenjük, sárgájával ismét hideg helyen pihentetjük mikor az is megszá...
Elkészítési idő:A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 kis cukrot és felfuttatjuk. A keverőtálba tesszük a lisztet, cukrot, olvasztott margarint, a joghurtban elkevert tojást, csipe...
Elkészítési idő:Lemérünk 1/2 kg lisztet. Elveszünk belőle 3 evőkanállal, és két evőkanál olvasztott vajjal, vagy olajjal, 1 egész tojással, 3 evőkanál cukorral, 20 g élesztővel és egy bögre tejjel...
Elkészítési idő:Dagasztógéppel 10 percig dagasztottam a hozzávalókat. Kelesztőtálban 3 órát kelt Kinyújtottam, kiszaggattam. Deszkán még kelt 1 óra 30 percet. Kókuszzsírban sütöttem. Zsírba...
Elkészítési idő: