menu

Családireceptkönyv.hu

Kelt rétes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
10 dkg margarin
10 dkg cukor
1 csg. vaníliás cukor
1 egész tojás
2 db tojássárgája
2 ek. kefir
1,5 dl tej
1 mk. só

A túrós töltelékhez
25 dkg túró
1 db tojás
cukor ízlés szerint
reszelt citromhéj
mazsola

A mákos töltelékhez:
10 dkg darált mák
ízlés szerint mennyiségben cukor
reszelt citromhéj
magozott meggy

A cseresznyés töltelékhez:
1 üveg magozott cseresznye

A rudak lekenéséhez:
1 tojásfehérje+ 2-3 ek. tej

A puhító kenéshez:

1 dl vaníliás tej

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk.
Aki dagasztógépben végzi a dagasztást,az adagoljon minden hozzávalót a kenyérsütőgépbe és végezze el a műveletet.
Az élesztőt egy mk. cukorral összekevert langyos tejben felfuttattam, majd a többi hozzávalókkal együtt dagasztottam addig, míg jó fényes nem lett a tészta.
1 órát kelesztettem, majd 3 cipóra osztottam.
Tepsi nagyságúra sodortam, rátettem a tölteléket, majd feltekertem.
Tepsibe helyeztem, amit sütőpapírral béleltem.
A rudak mentét olvasztott margarinnal meglocsoltam és még jó fél órát pihentettem.
Ezután lekentem a rudakat tojásfehérje és tej keverékével és 200 fokos sütőben sütöttem.
Kb. 20 perc után fóliát tettem a tetejére, mert gyorsan sült, rá 10 perc múlva vaníliás tejjel megöntöztem és 5 perc múlva újból.
Kb. 10 perc alatt készre sült.
Nagyon finom, gyenge, ajánlom mindenkinek

Kelt rétes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Klasszikus márványkuglóf
Klasszikus márványkuglóf

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a nádcukorral, a tejjel, az olajjal és a vaníliarúd kikapart magjaival összedolgozzuk egy kézi habverő segítségével. A lisztet a darál...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kalácsok
Foszlós kalács 2
Foszlós kalács 2

Első lépésként a vajat olvasztom meg, és kicsit félrerakom hűlni. Majd jöhet az élesztős rész. Az elmorzsolt élesztőt 1 evőkanál liszttel, és 1 ek cukorral egy kis tálba szórtam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kürtöskalács
Kürtöskalács

Elkészítés: A hozzávalókból kevés tej hozzáadásával képlékeny tésztát gyúrunk. Fél óráig kelni hagyjuk, majd ujjnyi vastagságú csíkokra szabdaljuk. A sütőfát megolajozzuk és rácsa...

Elkészítési idő: 1,5-óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fonott kalács-2
Fonott kalács-2

Az élesztőt felfuttajuk, ha kézzel dagasztunk. (gépi dagasztásnál ez nem szükséges.) A dagasztótálba belemérünk 1/2 kg lisztet, 2 tojássárgát, 5 dkg porcukrot, csipet sót, az olva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk