50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
10 dkg margarin
10 dkg cukor
1 csg. vaníliás cukor
1 egész tojás
2 db tojássárgája
2 ek. kefir
1,5 dl tej
1 mk. só
A túrós töltelékhez
25 dkg túró
1 db tojás
cukor ízlés szerint
reszelt citromhéj
mazsola
A mákos töltelékhez:
10 dkg darált mák
ízlés szerint mennyiségben cukor
reszelt citromhéj
magozott meggy
A cseresznyés töltelékhez:
1 üveg magozott cseresznye
A rudak lekenéséhez:
1 tojásfehérje+ 2-3 ek. tej
A puhító kenéshez:
1 dl vaníliás tej
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk.
Aki dagasztógépben végzi a dagasztást,az adagoljon minden hozzávalót a kenyérsütőgépbe és végezze el a műveletet.
Az élesztőt egy mk. cukorral összekevert langyos tejben felfuttattam, majd a többi hozzávalókkal együtt dagasztottam addig, míg jó fényes nem lett a tészta.
1 órát kelesztettem, majd 3 cipóra osztottam.
Tepsi nagyságúra sodortam, rátettem a tölteléket, majd feltekertem.
Tepsibe helyeztem, amit sütőpapírral béleltem.
A rudak mentét olvasztott margarinnal meglocsoltam és még jó fél órát pihentettem.
Ezután lekentem a rudakat tojásfehérje és tej keverékével és 200 fokos sütőben sütöttem.
Kb. 20 perc után fóliát tettem a tetejére, mert gyorsan sült, rá 10 perc múlva vaníliás tejjel megöntöztem és 5 perc múlva újból.
Kb. 10 perc alatt készre sült.
Nagyon finom, gyenge, ajánlom mindenkinek
A száraz hozzávalókat egy mély tálba teszem- liszt, só, cukor, van.cukor, a zsírral átdörzsölöm a két tenyerem között. A közepében kialakított mélyedésbe teszem a tojás sárgákat....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálban összegyúrjuk a lisztet, a vajat, a tojást, a pici sót és a cukorral, kevés tejjel felfuttatott élesztőt és a langyos tejet is hozzáadva elkezdjük dagasztani. Le...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeshttps://cookpad.com/hu/receptek/1925780-hokkaido-kalacs
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeturmixolni mindent és formába önteni -> 180°C-on 20p.
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: Könnyű