50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
10 dkg margarin
10 dkg cukor
1 csg. vaníliás cukor
1 egész tojás
2 db tojássárgája
2 ek. kefir
1,5 dl tej
1 mk. só
A túrós töltelékhez
25 dkg túró
1 db tojás
cukor ízlés szerint
reszelt citromhéj
mazsola
A mákos töltelékhez:
10 dkg darált mák
ízlés szerint mennyiségben cukor
reszelt citromhéj
magozott meggy
A cseresznyés töltelékhez:
1 üveg magozott cseresznye
A rudak lekenéséhez:
1 tojásfehérje+ 2-3 ek. tej
A puhító kenéshez:
1 dl vaníliás tej
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát dagasztunk.
Aki dagasztógépben végzi a dagasztást,az adagoljon minden hozzávalót a kenyérsütőgépbe és végezze el a műveletet.
Az élesztőt egy mk. cukorral összekevert langyos tejben felfuttattam, majd a többi hozzávalókkal együtt dagasztottam addig, míg jó fényes nem lett a tészta.
1 órát kelesztettem, majd 3 cipóra osztottam.
Tepsi nagyságúra sodortam, rátettem a tölteléket, majd feltekertem.
Tepsibe helyeztem, amit sütőpapírral béleltem.
A rudak mentét olvasztott margarinnal meglocsoltam és még jó fél órát pihentettem.
Ezután lekentem a rudakat tojásfehérje és tej keverékével és 200 fokos sütőben sütöttem.
Kb. 20 perc után fóliát tettem a tetejére, mert gyorsan sült, rá 10 perc múlva vaníliás tejjel megöntöztem és 5 perc múlva újból.
Kb. 10 perc alatt készre sült.
Nagyon finom, gyenge, ajánlom mindenkinek
A lisztet a tojássárgával, a cukorral, csipet sóval és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy levestészta keménységű legyen. 22 pici gombócot formázunk belőle, mindegyikből vékony lap...
Elkészítési idő:Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a...
Elkészítési idő:Az élesztőt felfuttatom, lágy kelt tésztát készítek. Letakarva duplájára kelesztem. A megkelt tésztát kisodrom, majd derelyeszaggatóval csíkokat vágok. Kéztörlő papír gurigáját ket...
Elkészítési idő: