25 dkg finomliszt
2 tojás
30 dkg sárgarépa
15 dkg cukor
2 kk fahéj
1 csomag sütőpor
12 dkg vaj, olvasztva
csipetnyi só
15 dkg aranymazsola
1 nagyobb mandarin héja
A lisztet kimérem, hozzáadom a fűszert, a sót, a cukort és a sütőport. Alaposan elkeverem. Egy másik tálba lereszelem a sárgarépát, hozzáütöm a tojásokat, belereszelem a mandarin héjat és rácsurgatom a megolvasztott vajat. A lisztes keveréket a répás egyveleghez adagolom, homogén tésztává keverem és egy szilikon sütőformába kanalazom.
A formát 175 fokon sütöm, tűpróbáig. Sütés után rácsra borítom és azon hagyom kihűlni.
A tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet az élesztő porral. Adjuk hozzá a cukrot és a tojást. A tejet a vajjal langyosítsuk meg (túl meleg az élesztő miatt nem lehet!). Adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezdőlap » kelt tészta » Csíkos és zebra kalács Csíkos és zebra kalács 2014.11.19| kelt tészta, péksütemény, reggeli IMG_1602Nem lett szép, viszont határozottan finom, sőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk. 2. Közben kimérjük a lisztet, beletesszük a porcukrot és a sót. 3. Hozzáöntjük az élesztőt, 1,5 dl tejet, a vajat és a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz