25 dkg finomliszt
2 tojás
30 dkg sárgarépa
15 dkg cukor
2 kk fahéj
1 csomag sütőpor
12 dkg vaj, olvasztva
csipetnyi só
15 dkg aranymazsola
1 nagyobb mandarin héja
A lisztet kimérem, hozzáadom a fűszert, a sót, a cukort és a sütőport. Alaposan elkeverem. Egy másik tálba lereszelem a sárgarépát, hozzáütöm a tojásokat, belereszelem a mandarin héjat és rácsurgatom a megolvasztott vajat. A lisztes keveréket a répás egyveleghez adagolom, homogén tésztává keverem és egy szilikon sütőformába kanalazom.
A formát 175 fokon sütöm, tűpróbáig. Sütés után rácsra borítom és azon hagyom kihűlni.
A szórócukor kivételével mindent a keverőtálba szórok és a gépre bízom, hogy kidagassza. Ezután 12 egyenlő részre osztom a tésztát, zsemléket formázok, tetejükbe belenyomkodom a...
Elkészítési idő:Elkészítése: A tésztát az adott hozzávalókból, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk és fél órára hűtőbe tesszük. Laza, lágy tésztát fogunk kapni. Előkészítjük a szilvát, megmos...
Elkészítési idő:Almás csokis kuglóf Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk. Keverjük össze a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal. A cukrot és a vajat habosra...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóiból lágy, selymes tésztát dagasztottam, majd kelesztőtálban, lefedve 45 percet kelesztettem. A megkelt tésztát 4mm vékony téglalapra nyújtottam, és a vaj feléve...
Elkészítési idő: