25 dkg finomliszt
2 tojás
30 dkg sárgarépa
15 dkg cukor
2 kk fahéj
1 csomag sütőpor
12 dkg vaj, olvasztva
csipetnyi só
15 dkg aranymazsola
1 nagyobb mandarin héja
A lisztet kimérem, hozzáadom a fűszert, a sót, a cukort és a sütőport. Alaposan elkeverem. Egy másik tálba lereszelem a sárgarépát, hozzáütöm a tojásokat, belereszelem a mandarin héjat és rácsurgatom a megolvasztott vajat. A lisztes keveréket a répás egyveleghez adagolom, homogén tésztává keverem és egy szilikon sütőformába kanalazom.
A formát 175 fokon sütöm, tűpróbáig. Sütés után rácsra borítom és azon hagyom kihűlni.
2 dkg élesztőt 2, 5 dl tejben 4 dkg cukorral felfuttatunk, majd hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót és 40 dkg lisztet. Jól kidolgozzuk, majd 45 percig l...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, duplájára kelesztjük és 180 fokon megsütjük.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesEgy nagyobb tálban összegyúrjuk a lisztet, a vajat, a tojást, a pici sót és a cukorral, kevés tejjel felfuttatott élesztőt és a langyos tejet is hozzáadva elkezdjük dagasztani. Le...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy nagy előkészítő edényben vagy egy dagasztó lapáttal felszerelt konyhai robotgép edényében összevegyítjük az összes hozzávalót. Addig keverjük, dagasztjuk, amíg a tészta összeál...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes