menu

Családireceptkönyv.hu

152.Répatorta


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


25 dkg finomliszt
2 tojás
30 dkg sárgarépa
15 dkg cukor
2 kk fahéj
1 csomag sütőpor
12 dkg vaj, olvasztva
csipetnyi só
15 dkg aranymazsola
1 nagyobb mandarin héja

Elkészítés:


A lisztet kimérem, hozzáadom a fűszert, a sót, a cukort és a sütőport. Alaposan elkeverem. Egy másik tálba lereszelem a sárgarépát, hozzáütöm a tojásokat, belereszelem a mandarin héjat és rácsurgatom a megolvasztott vajat. A lisztes keveréket a répás egyveleghez adagolom, homogén tésztává keverem és egy szilikon sütőformába kanalazom.

A formát 175 fokon sütöm, tűpróbáig. Sütés után rácsra borítom és azon hagyom kihűlni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Kókuszos, csokis kalács
Kókuszos, csokis kalács

A tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet az élesztő porral. Adjuk hozzá a cukrot és a tojást. A tejet a vajjal langyosítsuk meg (túl meleg az élesztő miatt nem lehet!). Adj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zebra Kalács
Zebra Kalács

Kezdőlap » kelt tészta » Csíkos és zebra kalács Csíkos és zebra kalács 2014.11.19| kelt tészta, péksütemény, reggeli IMG_1602Nem lett szép, viszont határozottan finom, sőt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás kalács
Almás kalács

1. Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk. 2. Közben kimérjük a lisztet, beletesszük a porcukrot és a sót. 3. Hozzáöntjük az élesztőt, 1,5 dl tejet, a vajat és a tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Kalács kondírozott citromhéjjal és édes kovásszal
Kalács kondírozott citromhéjjal és édes kovásszal

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk