1 kg alma, 2,5 bögre liszt, 2 tojás, 2 evőkanál cukor,1 csomag sütőpor, olaj, porcukor, lekvár, fahéj
Az almákat mosd meg, hámozd meg vékonyan, és reszeld le egy nagy tálba, a levüket gyengén csavard ki. Ezután add hozzá a tojásokat, a cukrot, és fokozatosan a sütőporral vegyített lisztet. Jól dolgozd össze a masszát, majd egy kanállal szaggasd a forró olajba. Ha szeretnéd, hogy még jobban hasonlítson az eredeti fánkra, kicsit nyújts a tésztán, és pohárral szúrd ki.
Arra figyelj, hogy ne legyen túl nagy a kiszaggatott tészta, mert sütés közben még tovább nő. Egyszerre sokat ne tegyél az olajba. Pár perc alatt süsd pirosra, ropogósra a fánk mindkét oldalát, majd vedd ki, és csepegtesd le papírtörlőn. Evés előtt kend meg lekvárral, vagy hintsd meg fahéjjal összekevert porcukorral.
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálban elkeverjük a sóval és összemorzsoljuk a vajjal. Hozzágyúrjuk a felfuttatott élesztőt, a rozmaringot és a...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesBedagasztjuk a tésztát, kétfelé vesszük, egyik felébe beledagasztjuk a vaníliát, másikba a kakaót. Ha megkelt mind a kettő, megint kétfelé vesszük, kinyújtjuk, megkenjük zsírral, m...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tojás fehérjét felverjük kemény habbá. A cukrot, vaniliás cukrot robotgéppel kikeverjük. A lisztet, sót és sütőport szintén kikeverjük. Majd a kikevert cukrot hozzáadjuk a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű