Családireceptkönyv.hu

Almafánk-bögrés fahéjas


Írta:

Elk. idő: 15+15 perc
Adag: 12db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg alma, 2,5 bögre liszt, 2 tojás, 2 evőkanál cukor,1 csomag sütőpor, olaj, porcukor, lekvár, fahéj

Elkészítés:


Az almákat mosd meg, hámozd meg vékonyan, és reszeld le egy nagy tálba, a levüket gyengén csavard ki. Ezután add hozzá a tojásokat, a cukrot, és fokozatosan a sütőporral vegyített lisztet. Jól dolgozd össze a masszát, majd egy kanállal szaggasd a forró olajba. Ha szeretnéd, hogy még jobban hasonlítson az eredeti fánkra, kicsit nyújts a tésztán, és pohárral szúrd ki.

Arra figyelj, hogy ne legyen túl nagy a kiszaggatott tészta, mert sütés közben még tovább nő. Egyszerre sokat ne tegyél az olajba. Pár perc alatt süsd pirosra, ropogósra a fánk mindkét oldalát, majd vedd ki, és csepegtesd le papírtörlőn. Evés előtt kend meg lekvárral, vagy hintsd meg fahéjjal összekevert porcukorral.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Császárkalács
Császárkalács

A felfuttatott élesztőt összekeverem a tészta többi hozzávalójával, és a robotgéppel legalább 5 percig dagasztom, majd lefedett tálban kb. 1 órát kelesztem. Ezalatt habosra keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Narancsos-csokis fátyol
Narancsos-csokis fátyol

A vajat megolvasztjuk, a tejet langyosra melegítjük és egy nagyobb tálba öntjük őket. Hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, majd hozzáadjuk az élesztőt, a tojást, a sót és a lisztet. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
FÁTYOLKALÁCS - FAHÉJAS *
FÁTYOLKALÁCS - FAHÉJAS *

Lefutott az őrület, mindenki fátyol kalácsot sütött. Én nagyon sokáig ellenálltam. Mindenhol ez a kalács volt, még az álmaimban is. Aztán egy napon azzal keltem, hogy fahéjasa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar mákos-túrós-diós -kakaós
mákos-túrós-diós -kakaós

Előre felfutattam az élesztőt aztán mindent egybe dagasztottam hólyagosra. Addig kelesztettem meg duplájára nőtt. Én 2kg lisztből 9 labat csináltam. Hármat 450g ra vagtam és kisod...

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk