menu

Családireceptkönyv.hu

33. Lekváros-túros bukta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 ml tej
2,50 g élesztő (friss v. 7 por)
3 ek. cukor
600 g búzaliszt
1 mk. só
2 tojássárgája
80 g vaj

A töltelékhez
lekvár, túró
400 g tehéntúró
2 ek. búzadara
20 g vaníliás cukor
60 g kristálycukor
2 db citrom reszelt héja

A kenéshez
100 g olv. vaj

Elkészítés:


30x25 cm-es tepsi .Felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojásokat, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt.
Kb 5 perc dagasztás után elválik az üst oldalától, de továbbra is lágy marad, 15 percig pihentetjük.
Átgyúrjuk, ismét lelisztezzük a tetejét, majd 35 percen keresztül hagyjuk kelni.
Lisztezett asztalon 35x42 cm-es téglalapot nyújtunk, majd pár perc pihentetés után 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. 30 db négyzetet kell kapnunk.
Lekvárral, vagy túróval töltjük őket.
Rátesszük a tölteléket, 2 oldalt behajtjuk, feltekerjük őket a töltelék irányából.
10 dkg vajat felolvasztunk, tepsibe öntjünk. A buktákat beleforgatva az olvasztott vajba, szorosan egymás mellé rakjuk.
Meleg helyen még 15 percig kelesztjük őket, majd kb 25-35 perc alatt 180 fokon,készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.


33. Lekváros-túros bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fahéjas kalács
Fahéjas kalács

A töltelék hozzávalót összekeverjük. Egy keverőtálban a száraz anyagokat összekeverjük, belereszeljük a citrom héjat, majd dagasztó spirállal hozzádolgozzuk a langyos tejet, a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zalai kelt rétes recept
Zalai kelt rétes recept

A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojást, sót és az élesztős tejet. Majd a többi tejet fokozatosan adagolva -szükség szerint- bedagasztjuk a tésztá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
5 perces turós kuglóf
5 perces turós kuglóf

1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre. 2. A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A jó foszlós kalács tésztája
A jó foszlós kalács tésztája

Első lépésként a vajat olvasztom meg, és kicsit félrerakom hűlni. Majd jöhet az élesztős rész. Az elmorzsolt élesztőt 1 evőkanál liszttel, és 1 ek cukorral egy kis tálba szórt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk