300 ml tej
2,50 g élesztő (friss v. 7 por)
3 ek. cukor
600 g búzaliszt
1 mk. só
2 tojássárgája
80 g vaj
A töltelékhez
lekvár, túró
400 g tehéntúró
2 ek. búzadara
20 g vaníliás cukor
60 g kristálycukor
2 db citrom reszelt héja
A kenéshez
100 g olv. vaj
30x25 cm-es tepsi .Felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojásokat, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt.
Kb 5 perc dagasztás után elválik az üst oldalától, de továbbra is lágy marad, 15 percig pihentetjük.
Átgyúrjuk, ismét lelisztezzük a tetejét, majd 35 percen keresztül hagyjuk kelni.
Lisztezett asztalon 35x42 cm-es téglalapot nyújtunk, majd pár perc pihentetés után 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk. 30 db négyzetet kell kapnunk.
Lekvárral, vagy túróval töltjük őket.
Rátesszük a tölteléket, 2 oldalt behajtjuk, feltekerjük őket a töltelék irányából.
10 dkg vajat felolvasztunk, tepsibe öntjünk. A buktákat beleforgatva az olvasztott vajba, szorosan egymás mellé rakjuk.
Meleg helyen még 15 percig kelesztjük őket, majd kb 25-35 perc alatt 180 fokon,készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Minden hozzávalót a dagasztógépembe tettem és körülbelül 10 percig dagasztottam. Akkor jó a tészta ha nem ragad a kézhez és az edény falához sem. Tálba tettem és lefedtem 2 órán át...
Elkészítési idő: 2 óraA tejet langyosítsuk meg, majd keverjünk el benne 1 evőkanál cukrot és az élesztőt. Fedjük le, tegyük meleg helyre, várjuk meg, míg felfut (5-10 perc). A lisztet szitáljuk tálba...
Elkészítési idő: 1 óra + 30 percAz élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk, a vajat hagyjuk szoba-hőmérsékleten megpuhulni. A lisztet egy nagy tálba tesszük hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt a maradé...
Elkészítési idő:A darált diót és mákot szárazon elkeverjük egy-egy adag porcukorral, mazsolával, vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd l...
Elkészítési idő: