Családireceptkönyv.hu

Beigli Limara módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
• 90 dkg liszt
• 25 dkg vaj vagy margarin
• 12.5 dkg zsír
• 10 dkg porcukor
• 2.5 dkg élesztő (egy csomag száraz élesztőt használtam)
• 2 db tojássárgája
• 1 dkg só
• 1 dl hideg tejszín
• 2,5 dl hideg víz (nekem elég volt 2 dl)
• + 1 tojás a lekenéshez

Elkészítés:


vizet a cukorral jól fel kell forralni. És utána ráönteni a többi összekevert hozzávalókkal. Jól ki kell hűteni. Célszerű előző nap elkészíteni.
A receptből 6 db fél kilós beigli lesz. A tésztából 6 db 27 dkg tésztának kell kijönnie (nekem 29 dkg-os lett).A tölteléknek ugyanannyi dkg -nak kell lennie mint a tésztának. Tehát egy 27 dkg-os tésztát 27 dkg töltelékkel kell megtölteni. Az élesztőt a lisztbe bele kell morzsolni, nem kell keleszteni. A tészta készítése: A lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt alaposan elkeverem. Elmorzsolom benne a vajat és a zsírt, majd hozzáadom a tejszínt, a tojások sárgáját és a vizet. Összegyúrom a tésztát, pihentetem. Végül kinyújtom, megkenem a töltelékkel és feltekerem. Ezután teszem éjszakára hűvös helyre. A tészta nyújtásánál sem a deszkát,sem a tésztát nem kell lisztezni. Délután mikor elkészül a beigli akkor le kell kenni tojássárgájával, hagyni kell száradni, este le kell kenni tojásfehérjével. Éjszaka hűvös helyen de nem hütőben kell tárolni. Ha meleg helyen van tárolva akkor túlkel. És csak reggel szabad sütni! Akkor már nem kell újra megkenni semmivel, hanem hurkapálcikával megszurkálni több helyen középen a legaljáig a tésztának. Ez azért fontos,hogy a gőz ki tudjon belőle jönni.
Légkeverős sütőben, középen, 180 fokon, 25-30-ig kell sütni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mák vagy dió töltelék 6 db beiglihez :
• 70 dkg mák vagy dió
• 50 dkg kristálycukor
• 15 dkg zsemlemorzsa
• 0.5 L vizet.
• mazsola,
• őrölt fahéj,
• sok reszelt citromhéj,
• késhegynyi őrölt pirított szegfűszeg

Beigli Limara módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tormás sonkatekercs
Tormás sonkatekercs

Az aszpikhoz kb. 8 deci vizet egy lábasba töltünk, a leveskockát belemorzsoljuk vagy az ételízesítőt beleszórjuk, az ecettel ízesítjük, 2 percig forraljuk. A zselatint 1-2 percre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dán Briós
Dán Briós

Ha az összes tésztadarabot megtöltöttük, és becsomagoltuk, akkor egyenként ovális alakúra nyújtjuk (kb. 14 cm hosszú, 8 cm széles), vigyázva, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle ny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
VEGYES TÖLTELÉKES PITE...........(( FLÓDNI...KICSIT
VEGYES TÖLTELÉKES PITE...........(( FLÓDNI...KICSIT

.tészta a lisztbe elkeverjük az élesztőt majd az olajat elmorzsoljuk.......a többi hozzávalókkal jól összedolgozzuk....négy részre osztjuk.... VÉGLEGES ELKÉSZÍTÉS egyik adag tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szénhidrátszegény húsvéti kalács
Szénhidrátszegény húsvéti kalács

Tészta elkészítése: Külön edényben elvegyítjük a száraz és folyékony alapanyagokat, majd egybeöntjük és összegyúrjuk őket. Míg előkészítjük a tölteléket, pihentetjük a tésztát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk