menu

Családireceptkönyv.hu

Beigli Limara módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
• 90 dkg liszt
• 25 dkg vaj vagy margarin
• 12.5 dkg zsír
• 10 dkg porcukor
• 2.5 dkg élesztő (egy csomag száraz élesztőt használtam)
• 2 db tojássárgája
• 1 dkg só
• 1 dl hideg tejszín
• 2,5 dl hideg víz (nekem elég volt 2 dl)
• + 1 tojás a lekenéshez

Elkészítés:


vizet a cukorral jól fel kell forralni. És utána ráönteni a többi összekevert hozzávalókkal. Jól ki kell hűteni. Célszerű előző nap elkészíteni.
A receptből 6 db fél kilós beigli lesz. A tésztából 6 db 27 dkg tésztának kell kijönnie (nekem 29 dkg-os lett).A tölteléknek ugyanannyi dkg -nak kell lennie mint a tésztának. Tehát egy 27 dkg-os tésztát 27 dkg töltelékkel kell megtölteni. Az élesztőt a lisztbe bele kell morzsolni, nem kell keleszteni. A tészta készítése: A lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt alaposan elkeverem. Elmorzsolom benne a vajat és a zsírt, majd hozzáadom a tejszínt, a tojások sárgáját és a vizet. Összegyúrom a tésztát, pihentetem. Végül kinyújtom, megkenem a töltelékkel és feltekerem. Ezután teszem éjszakára hűvös helyre. A tészta nyújtásánál sem a deszkát,sem a tésztát nem kell lisztezni. Délután mikor elkészül a beigli akkor le kell kenni tojássárgájával, hagyni kell száradni, este le kell kenni tojásfehérjével. Éjszaka hűvös helyen de nem hütőben kell tárolni. Ha meleg helyen van tárolva akkor túlkel. És csak reggel szabad sütni! Akkor már nem kell újra megkenni semmivel, hanem hurkapálcikával megszurkálni több helyen középen a legaljáig a tésztának. Ez azért fontos,hogy a gőz ki tudjon belőle jönni.
Légkeverős sütőben, középen, 180 fokon, 25-30-ig kell sütni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mák vagy dió töltelék 6 db beiglihez :
• 70 dkg mák vagy dió
• 50 dkg kristálycukor
• 15 dkg zsemlemorzsa
• 0.5 L vizet.
• mazsola,
• őrölt fahéj,
• sok reszelt citromhéj,
• késhegynyi őrölt pirított szegfűszeg

Beigli Limara módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Burek spenóttal és fetával
Burek spenóttal és fetával

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kakaós kalács
Kakaós kalács

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Beigli
Beigli

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd pihentetni hagyjuk. Töltelék: A hozzávalókat megköspvesztjúk és a tésztára kenjük, felgöngyöljük, tojás sárgával megkenjük. 1 órát pihen...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Provence-i olívaolajos lepény (édes) (Stahl)
Provence-i olívaolajos lepény (édes) (Stahl)

Sütőpapírt terítünk egy 30×40 cm-es tepsibe. 5 A megkelt tésztát enyhén lisztezett nyújtódeszkán átgyúrjuk, majd kettévágjuk, és kinyújtjuk egy-egy 1 cm vékony, ovális lappá....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk