20 dkg liszt
25 dkg cukor
4 tojás
1 csomag sütőpor
csipet só
1 dl víz
1 dl étolaj
1 evőkanál kakaópor
A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük és az előzőhöz adjuk. Kizsírozzuk és lisztezzük a kuglóf formát. A tészta 2/3-ad részét a formába öntjük. A maradék részéhez adjuk a kakaót és a tetejére öntjük. Kicsit kanállal belenyomkodjuk a kakaós részt a sárga részbe, hogy foltos legyen. 1 óra alatt készre sütjük, 150-160 fokon.
A tészta hozzávalóiból lágy, selymes tésztát dagasztottam, majd kelesztőtálban, lefedve 45 percet kelesztettem. A megkelt tésztát 4mm vékony téglalapra nyújtottam, és a vaj feléve...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes½ liter tejet langyosra melegítünk, beletesszük a 8 dkg cukrot, elkeverjük, felfuttatjuk benne az 5 dkg élesztőt. A lisztben elkeverjük a 4 dkg sót, majd hozzáadjuk a tejet. Laza...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éles...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: NehézA langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá 1 csipetnyi cukrot, és 10 perc alatt felfuttatjuk. Tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, tojást, olvasztott margarint,...
Elkészítési idő: 145 perc Nehézség: Közepes