Családireceptkönyv.hu

Kuglóf


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: nincs
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg liszt
25 dkg cukor
4 tojás
1 csomag sütőpor
csipet só
1 dl víz
1 dl étolaj
1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:


A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük és az előzőhöz adjuk. Kizsírozzuk és lisztezzük a kuglóf formát. A tészta 2/3-ad részét a formába öntjük. A maradék részéhez adjuk a kakaót és a tetejére öntjük. Kicsit kanállal belenyomkodjuk a kakaós részt a sárga részbe, hogy foltos legyen. 1 óra alatt készre sütjük, 150-160 fokon.

Kuglóf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszos-csokis kalács
Kókuszos-csokis kalács

A tejbe tettem a vajat, mikróban meglangyosítottam, majd addig kevergettem, míg a vaj felolvadt. A robotgép keverőtáljába öntöttem a langyos vajas tejet, beleütöttem a tojást, hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Háromszínű kalács
Háromszínű kalács

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Dán Briós
Dán Briós

Ha az összes tésztadarabot megtöltöttük, és becsomagoltuk, akkor egyenként ovális alakúra nyújtjuk (kb. 14 cm hosszú, 8 cm széles), vigyázva, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle ny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Kevert almafánk
Kevert almafánk

Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk