75 dkg liszt
4 dkg élesztő
4.5 dl tej
3 ek cukor
20 db édesítőszer
1.5 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
2 ek kakaó
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag mazsola
Egy kevés tejet felmelegítünk és leáztatjuk benne a 20 édesítő tablettát, míg fel nem oldódnak.
A többi tejet, 1 ek. cukorral felmelegítjük és beletesszük az élesztőt, hogy megkeljen. Beletesszük a mazsolát.
A tésztát összedolgozzuk, felébe tesszük a 2 ek. kakaót, a másikba pedig a vaníliás cukrot. Ezeket is elfelezzük, majd mind a négyet téglalap alakúra gyúrjuk. Egymásra rakjuk őket, a kakaósra a vaníliásat, vagy akár fordítva, majd feltekerjük.
Megkenjük a tetejét tojással, hagyjuk fél órát kelni és megsütjük, 20 perc alatt, 180 fokon sütőben.
A TangZhonghoz először felmelegitjük a tejet,hozzákeverjük a lisztet,pudingszerű állagot kell kapnunk,hagyjuk kihülni. Öszzekeverjük a fentieket a tészta többi hozzávalóival,kivév...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Hagyjuk pihenni addig, míg a töltelékhez a mákot vagy a diót összekeverjük a cukorral, cit...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KönnyűAz élesztőt a kézmeleg vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ha kész, nagyobb tálba ötjük, hozzáadjuk a 2 tojást, az olvasztott vajat, és a maradék cukrot. Elkezdjük keverni,...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA puha ramat a kétféle cukorral, és a tojás sárgákkal habosra keverjük. A lisztet, a kakaóval, fahéjjal, sütőporral összekeverjük, majd a borral együtt a habosra kevert masszához a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű