30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 tojas
1 csipet so
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kis pohár tejföl
pici rum
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A közepét ujjal picit benyomjuk, és fejjel lefelé forró olajba tesszük és fedő alatt sütjük.
Nem lesz zsíros, gyorsan elkészül. Miközben az olajat melegítjük, kiszaggathatjuk a fánkokat.
1. A tejet a cukorral, a vajjal, és egy csipet sóval felforralom. Amikor felforrt, leveszem a tűzről, és robotgéppel gyorsan belekeverem a lisztet, addig kevergetve, míg elválik az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tej egy részében kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a megmaradt cukrot, sót, kakaóport és összekeverjük. Jöhet bele a felfuttatott éleszt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTegyük a mazsolát egy tálba, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Hagyjuk benne állni 10 percet, hogy megduzzadjon. Szűrjük le, tegyük félre. Öntsünk 250 milliliter vizet egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése : az élesztőt kevés langyos tejjel futassuk fel, és a hozzávalókból dagasszunk egy lágy tésztát. Kb. fél órát kelesszük. A krém elkészítése : 25 dkg margar...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Közepes