menu

Családireceptkönyv.hu

5 perces fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 tojas
1 csipet so
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kis pohár tejföl
pici rum

Elkészítés:


A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A közepét ujjal picit benyomjuk, és fejjel lefelé forró olajba tesszük és fedő alatt sütjük.

Nem lesz zsíros, gyorsan elkészül. Miközben az olajat melegítjük, kiszaggathatjuk a fánkokat.

5 perces fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hájas tészta
Hájas tészta

A szobahőmérsékletű hájat összegyúrjuk az 1 kg lisztből elvett 15 dekányi liszttel, félretesszük hűvös helyre, de ne a hűtőbe! A három tojássárgáját, a tejet, ecetet, 85 dkg li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gyorskalács
Gyorskalács

1. 2 dl tejben elkeverjük a 3 kanál cukrot és ebben felfuttatjuk az élesztőt. 2. A maradék langyos tejben az édeskét feloldani. 3. Géppel összekeverjük a hozzávalókat....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zabos kuglóf
Zabos kuglóf

A tojásokat szétválasztottam, a fehérjéket kemény habbá vertem.A sárgákat az olajjal, vízzel, aromával és az édesítővel kikevertem, majd a sütőporos "lisztekkel" összekevertem.Ezt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bejgli - Diós
Bejgli - Diós

A tészta annyira legyen puha, hogy ha a gyúródeszkán a tenyereddel szétnyomod akkor feltekerhető legyen. A víz mennyiségét minden esetben a liszt minősége határozza meg! Az éles...

Elkészítési idő: 1 nap
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk