30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 tojas
1 csipet so
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kis pohár tejföl
pici rum
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A közepét ujjal picit benyomjuk, és fejjel lefelé forró olajba tesszük és fedő alatt sütjük.
Nem lesz zsíros, gyorsan elkészül. Miközben az olajat melegítjük, kiszaggathatjuk a fánkokat.
Az élesztőt futtassuk fel (fél pohár langyos tej 1 tk cukor élesztő). A margarint morzsoljuk bele a lisztbe tegyük hozzá a többi alapanyagot és végül az élesztőt. Dolgozzuk szép si...
Elkészítési idő:Tapasztalat ha lisztet teszünk a masszába nem folyik ki sülés közben a töltelék,össze keverjük Elkészítés . A tésztát mikor össze dolgoztuk jól, akkor 30 percre félre tesszük keln...
Elkészítési idő:A hozzávalókat robotgép dagasztóvillájával addig keverjük, amíg egynemű tésztát kapunk (nem futtatjuk fel külön az élesztőt sem). Olvasztott margarinba mártott evőkanállal szaggatj...
Elkészítési idő: