menu

Családireceptkönyv.hu

5 perces fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 tojas
1 csipet so
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kis pohár tejföl
pici rum

Elkészítés:


A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A közepét ujjal picit benyomjuk, és fejjel lefelé forró olajba tesszük és fedő alatt sütjük.

Nem lesz zsíros, gyorsan elkészül. Miközben az olajat melegítjük, kiszaggathatjuk a fánkokat.

5 perces fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ördögpirula
Ördögpirula

1. A tejet a cukorral, a vajjal, és egy csipet sóval felforralom. Amikor felforrt, leveszem a tűzről, és robotgéppel gyorsan belekeverem a lisztet, addig kevergetve, míg elválik az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Fonott kalács
Fonott kalács

A tej egy részében kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a megmaradt cukrot, sót, kakaóport és összekeverjük. Jöhet bele a felfuttatott éleszt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjas mazsolás csavart kalács (Sóbors)
Fahéjas mazsolás csavart kalács (Sóbors)

Tegyük a mazsolát egy tálba, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Hagyjuk benne állni 10 percet, hogy megduzzadjon. Szűrjük le, tegyük félre. Öntsünk 250 milliliter vizet egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
ostoros kalács
ostoros kalács

A tészta elkészítése : az élesztőt kevés langyos tejjel futassuk fel, és a hozzávalókból dagasszunk egy lágy tésztát. Kb. fél órát kelesszük. A krém elkészítése : 25 dkg margar...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk