Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 2 dkg élesztő
- 2 tojás sárgája
- 1 dl tej
Töltelék:
- 20 dkg dió vagy mák
- 1 dl víz
- 25 dkg cukor
- 8 dkg mazsola / keksz morzsav / zsemlemorzsa
- fahéj
A töltelék készítése: A tejjel a pudingport felfőzzük,kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük. A tészta készítése: Kevés langyos tejben az élesztőt felfu...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes- Egy dagasztótálba szórjuk bele a finomlisztet, az Instant élesztőt, a Vaníliás cukrot, a kristálycukrot és a sót. Keverjuk össze a száraz összetevőket. - Öntsük bele a langyos t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDEC 15 Gesztenyés kalács Imádom a gesztenyét ! Mindenféle formában : sütve , főzve , húsok mellé köretnek , vagy bele tölteléknek és természetesen édességként is ....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű