Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 2 dkg élesztő
- 2 tojás sárgája
- 1 dl tej
Töltelék:
- 20 dkg dió vagy mák
- 1 dl víz
- 25 dkg cukor
- 8 dkg mazsola / keksz morzsav / zsemlemorzsa
- fahéj
A langyos tejbe beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a liszthez a tejes-élesztős keveréket, a puha va...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet a cukorral felforraljuk, majd a mákot is belekeverjük. Nagyjából 20 percen át főzzük, ha krémes állagúvá vált, levesszük a tűzről. A mazsolát hozzáadjuk, rumaromával ízesít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat a meglelő sorrendben belepakoltam a kenyérsütőbe, és hagytam, hogy a dagasztás, kelesztés gondját levegye a vállamról. Amikor lejárt a program, akkor csak lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta alapanyagait összekeverjük, megdagasztjuk. 2. Amikor megkelt a tészta, kiöntjük a meglisztezett deszkára. 3. A tésztát 6 felé osztjuk. 4. Közben kikeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű