Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 2 dkg élesztő
- 2 tojás sárgája
- 1 dl tej
Töltelék:
- 20 dkg dió vagy mák
- 1 dl víz
- 25 dkg cukor
- 8 dkg mazsola / keksz morzsav / zsemlemorzsa
- fahéj
Melegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűLiszthez hozzáadjuk az anyagokat, az élesztőt nem kelesztettem, csak belemorzsoltam. Bedagasztjuk a tésztát és meleg helyen duplájára kelesztjük. Nálam nem kellett az összes tej,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tejet cukrot élesztőt meg langyosítottam...mi a többi hozzávalókat kimértem addig elég volt neki a pihenés 2 tojást belerakom egy lágy tésztát dagasztottam...kettévettem és a fel...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre. 2. A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipe...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes