Családireceptkönyv.hu

Fahéjas kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
37,5 dkg kelt tészta liszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
3 evőkanál cukor
2 dl tej
csipet só
1 tojás
1 citrom reszelt héja
5 dkg lágy vaj
♥ TÖLTELÉK:
3 dkg lágy vaj
3-4 evőkanál fahéj
15 dkg barna cukor
5 dkg mazsola
♥ KENÉS:
1 tojás

Elkészítés:


A töltelék hozzávalót összekeverjük.

Egy keverőtálban a száraz anyagokat összekeverjük, belereszeljük a citrom héjat, majd dagasztó spirállal hozzádolgozzuk a langyos tejet, a tojást és végül a lágy vajat, könnyű kelt tésztát készítünk. A tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük a lágy vajjal, majd megszórjuk a töltelékkel. Feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, 30 -40 percet pihentetjük. Megkenjük a felvert tojással, 180 fokra előmelegített sütőben 20 -25 percet sütjük, szép pirosra.
Sütőrácson hagyjuk hűlni.

Fahéjas kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: brigz
Stollen
Stollen

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd beledolgozzuk a gyümölcsöket. Letakarva kb. 1 órát kelesztjük. Ezután megformázzuk, 6 felé osztottam, így egyenként 50 dkg-osak lett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: emaxa
Isteni mákos kalács
Isteni mákos kalács

A tejben felolvasztjuk a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd hozzáöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós béles
Túrós béles

z élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, majd megszórjuk egy evőkanálnyi cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Könnyű kefires kifli
Könnyű kefires kifli

A margarint és a sót villával alaposan elkeverjük, 5 adagra osztjuk, félretesszük. Az élesztőt a langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk, majd a liszttel, olajjal, kefirrel, és a k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk