Családireceptkönyv.hu

Kakaós kalácsvirág


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA
500 gramm liszt
8 dkg cukor
8 dkg vaj
1 egész tojás
1 tojássárgája
2 dl tej
csipet só
40 gramm friss élsztő
♥ TÖLTELÉK (Kakaós):
5 evőkanál cukor
3 evőkanál holland kakaópor
2 teáskanál fahéj
rumaroma
10 dkg olvasztott vaj
♥ TÖLTELÉK (nutellás):
2-3 evőkanál nutella
1 egész tojás

Elkészítés:


Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, mehet hozzá a só, az olvasztott vaj, a maradék cukor, a tojások és az élesztős tej. Tésztát dagasztunk belőle és meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel, elkészítjük a kakaós tölteléket: egy tálban elkeverjük a kakaót a cukorral,, a fahéjjal, mehet hozzá az olvasztott vaj és a rumaroma. Félretesszük hűlni, hogy kicsit megkössön, és könnyebb legyen majd kenni. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kicsit átgyúrjuk és az alábbi képeket követve összeállítjuk a kalácsot. A tésztát kettévesszük, az egyik felét kör alakúra nyújtjuk.
Egy nagy tányért ráteszünk és körbevágjuk. Így szép kör alakú lesz. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megkenjük vastagon a kakaós töltelékkel. A tészta másik felével hasonlóképp járunk el és rátesszük a kakaós tésztára. Egy pizza vágóval 16 egyenlő részre vágjuk a tésztát, de úgy, hogy nem vágjuk végig, hanem a közepénél (egy poharat teszünk a közepére) megállunk. Ezután megfogunk 2 egymás melletti cikkelyt: a jobb oldalit jobbra, a baloldalit balra tekerjük és a tetejüknél összecsípjük őket. Ezt minden cikkellyel megcsináljuk kettesével és lesz 8 párunk. Egész tojással lekenjük a kalácsot és mehet a 160 fokos sütőbe. 20-25 perc alatt süssük aranysárgára.

Kakaós kalácsvirág

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti mini sós kalács (Kálci)
Húsvéti mini sós kalács (Kálci)

A lisztet egy tálba szitáljuk és belekeverjük a sót. A közepében mélyedést csinálunk. Ide szórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és erre öntjük a langyos tejszínes tejet....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csörögefánk
Csörögefánk

1,Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. 2,Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piacos néni lángosa
Piacos néni lángosa

Az élesztőt ezúttal a vízben futtatom fel – jól ki kell keverni, hogy teljesen sima legyen. A hozzávalókat összekeverem. Fél órán keresztül letakarva kelesztjük. Ezután az olaja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Briós kalács formában (Sóbors)
Briós kalács formában (Sóbors)

Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, ezzel mérjük ki az alapanyagokat. A lisztből, az élesztőből és a tejből készítsük el az előtésztát, egy spatula segítségével alaposan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk