Családireceptkönyv.hu

Adventi kalács - OK


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 5 dkg vaj, 2,5 dl tej, 5 dkg cukor, 2,5 dkg élesztő, 0,5 dkg só

Elkészítés:


1. Kovászt készítünk: langyos tejben szétmorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel meg cukorral lágy tésztát keverünk.

2. Tiszta ruhával letakarjuk, kb. 15 percig kelesztjük.

3. A megkelt kovászt bedagasztjuk a többi liszttel, és a többi hozzávalóval.

4. Cipóvá formáljuk, és kb. 20-30 perc alatt duplájára kelesztjük.

5. A tésztát megfonjuk, és koszorú formára alakítjuk.

6. A tetejét megkenjük tojással, és 15 percig pihentetjük. Ismét lekenjük.

7. Tetejét megszórhatjuk cukrozott darált dióval vagy mandulával.

8. Pihentetés után előmelegített forró sütőbe tesszük, és közepes lángon megsütjük.

Adventi kalács - OK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött fánk
Töltött fánk

A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beletöltjük a langyos tejet meg a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ezután hozzáadjuk a toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranygaluska, vanília sodóval
Aranygaluska, vanília sodóval

Az átszitált liszthez adjuk hozzá a csipet sót. Adjuk hozzá a puha vajat, a két tojássárgáját, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, öntsük hozzá a langyos tejet, és morzsoljuk rá a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Melinda
mramorni kolac
mramorni kolac

Dobro izmiksati žumanjke, šećer, vanilin šećere, limunovu koricu i omekšani maslac. Postepeno dodavati mlijeko na žlicu, a na kraju lagano umiješati brašno promiješanog s praškom z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk