50 dkg liszt, 5 dkg vaj, 2,5 dl tej, 5 dkg cukor, 2,5 dkg élesztő, 0,5 dkg só
1. Kovászt készítünk: langyos tejben szétmorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel meg cukorral lágy tésztát keverünk.
2. Tiszta ruhával letakarjuk, kb. 15 percig kelesztjük.
3. A megkelt kovászt bedagasztjuk a többi liszttel, és a többi hozzávalóval.
4. Cipóvá formáljuk, és kb. 20-30 perc alatt duplájára kelesztjük.
5. A tésztát megfonjuk, és koszorú formára alakítjuk.
6. A tetejét megkenjük tojással, és 15 percig pihentetjük. Ismét lekenjük.
7. Tetejét megszórhatjuk cukrozott darált dióval vagy mandulával.
8. Pihentetés után előmelegített forró sütőbe tesszük, és közepes lángon megsütjük.
1. A tészta alapanyagait összekeverjük, megdagasztjuk. 2. Amikor megkelt a tészta, kiöntjük a meglisztezett deszkára. 3. A tésztát 6 felé osztjuk. 4. Közben kikeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. Előkészítés: Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. A tejet nem kell megmelegíteni, hidegen használjuk majd. 2. Tészta begyúrása: Az élesztőt kevés hideg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a tejben kis cukorral felfuttatom az anyagokat a kenyérsütő üstjébe adagolom: először a nedves hozzávalókat (habtejszín, felfuttatott élesztő, tojás és a 3 sárga, vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokon 55 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű