menu

Családireceptkönyv.hu

Adventi kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 5 dkg vaj, 2,5 dl tej, 5 dkg cukor, 2,5 dkg élesztő, 0,5 dkg só

Elkészítés:


1. Kovászt készítünk: langyos tejben szétmorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel meg cukorral lágy tésztát keverünk.

2. Tiszta ruhával letakarjuk, kb. 15 percig kelesztjük.

3. A megkelt kovászt bedagasztjuk a többi liszttel, és a többi hozzávalóval.

4. Cipóvá formáljuk, és kb. 20-30 perc alatt duplájára kelesztjük.

5. A tésztát megfonjuk, és koszorú formára alakítjuk.

6. A tetejét megkenjük tojással, és 15 percig pihentetjük. Ismét lekenjük.

7. Tetejét megszórhatjuk cukrozott darált dióval vagy mandulával.

8. Pihentetés után előmelegített forró sütőbe tesszük, és közepes lángon megsütjük.

Adventi kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Diós, mákos, kakaós – Egy finom kalács
Diós, mákos, kakaós – Egy finom kalács

Az élesztőt belemorzsolom kb. egy deci langyos 1 kávéskanál cukorral édesített tejbe, és félre is teszem. A vajat felolvasztom – én a mikró kiolvasztó programjával szoktam -, a li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fánk tepsiben sütve
Fánk tepsiben sütve

Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes pite
Meggyes pite

A sütőt előmelegítjük 180 fokra (nem légkeverés!). Kivajazzuk-lisztezzük a tepsit. A tojássárgákat szétválasztjuk a fehérjétől. A sárgákat a cukorral fehéredésig keve...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Kürtőskalács /olajban sült/
Kürtőskalács /olajban sült/

Élesztő,langyos cukros tej,futtatni.Liszt,vaj,tojás,só,cukor és vaníliás cukor ,ezeket összegyúrom.Hozzáöntöm a kovászt és a langyos tejet,és jól kidolgozott,nem túl kemény tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk