50 dkg liszt, 5 dkg vaj, 2,5 dl tej, 5 dkg cukor, 2,5 dkg élesztő, 0,5 dkg só
1. Kovászt készítünk: langyos tejben szétmorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel meg cukorral lágy tésztát keverünk.
2. Tiszta ruhával letakarjuk, kb. 15 percig kelesztjük.
3. A megkelt kovászt bedagasztjuk a többi liszttel, és a többi hozzávalóval.
4. Cipóvá formáljuk, és kb. 20-30 perc alatt duplájára kelesztjük.
5. A tésztát megfonjuk, és koszorú formára alakítjuk.
6. A tetejét megkenjük tojással, és 15 percig pihentetjük. Ismét lekenjük.
7. Tetejét megszórhatjuk cukrozott darált dióval vagy mandulával.
8. Pihentetés után előmelegített forró sütőbe tesszük, és közepes lángon megsütjük.
A mazsolát vízbe áztatjuk. Az aszalt fügét apróra vágjuk. A diót feldaraboljuk. A csokoládét is feldaraboljuk. A mazsolát, a fügét és a diót összekeverjük 2 evőkanál liszttel. A to...
Elkészítési idő:Élesztőt felfuttatni az anyagokat összedolgozni. ( nekem sok volt a 3 dl tej, azt érdemes adagolni ) Duplájára kell keleszteni. Vékonyra kinyújtani, csíkokra vágni ( én 8-ba vágtam...
Elkészítési idő: 1,5-2 óraAz élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk, közben megolvasztjuk a margarint vagy a vajat. A megolvasztott vajat összekeverjük a maradék cukorral, a vaníliás...
Elkészítési idő: 90 perc