50 dkg liszt, 5 dkg vaj, 2,5 dl tej, 5 dkg cukor, 2,5 dkg élesztő, 0,5 dkg só
1. Kovászt készítünk: langyos tejben szétmorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel meg cukorral lágy tésztát keverünk.
2. Tiszta ruhával letakarjuk, kb. 15 percig kelesztjük.
3. A megkelt kovászt bedagasztjuk a többi liszttel, és a többi hozzávalóval.
4. Cipóvá formáljuk, és kb. 20-30 perc alatt duplájára kelesztjük.
5. A tésztát megfonjuk, és koszorú formára alakítjuk.
6. A tetejét megkenjük tojással, és 15 percig pihentetjük. Ismét lekenjük.
7. Tetejét megszórhatjuk cukrozott darált dióval vagy mandulával.
8. Pihentetés után előmelegített forró sütőbe tesszük, és közepes lángon megsütjük.
A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beletöltjük a langyos tejet meg a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ezután hozzáadjuk a toj...
Elkészítési idő:Az átszitált liszthez adjuk hozzá a csipet sót. Adjuk hozzá a puha vajat, a két tojássárgáját, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, öntsük hozzá a langyos tejet, és morzsoljuk rá a...
Elkészítési idő:Dobro izmiksati žumanjke, šećer, vanilin šećere, limunovu koricu i omekšani maslac. Postepeno dodavati mlijeko na žlicu, a na kraju lagano umiješati brašno promiješanog s praškom z...
Elkészítési idő: