Családireceptkönyv.hu

Fonott kalács, nyolc szálból


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
20 g friss élesztő v. 1 cs. por élesztő
2.5 dl tej
3 evőkanál cukor
50 g olvasztott vaj v. 1 ek. olaj
1 citrom lereszelt héja
1 vaníliás cukor
2 tojás sárgája
1 mokkás kanál só (5 g)
1 egész tojás felverve, lekenni a tetejét

Elkészítés:


A lisztet mélyebb tálba szitáljuk, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntünk egy dl langyos cukros tejet és hagyjuk felfutni, körülbelül 10 perc. Miután az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval alaposan kidagasztjuk, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk. Letakarva kétszeresére kelesztjük. (Kb. 45 perc) Ha megkelt, kitesszük enyhén lisztezett munkalapra, finoman átgyúrjuk, majd nyolc részre vágjuk. Egyenként kisodorjuk, majd összefonjuk. Ezután tepsire helyezzük, lekenjük felvert tojással, hagyjuk a tepsiben kelni, amíg láthatóan megnövekedik, ekkor újra lekenjük tojással és 180°-ra előmelegített sütőben, légkeverésen, szép arany barnára, megsütjük. KB 20 perc, de függ a sütőtől.

Fonott kalács, nyolc szálból

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Diós- Mákos bejgli
Diós- Mákos bejgli

Elkészítés: A lisztet, a vajat, a zsírt, és 10 dkg cukrot elmorzsoljuk. Az élesztőt gyengén cukros langyos tejjel felfuttatjuk , és a tésztához adjuk az 1 egész tojással, és a sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Töltött fánk
Töltött fánk

A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beletöltjük a langyos tejet meg a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ezután hozzáadjuk a toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
PIZZA 2. (magyaros)
PIZZA 2. (magyaros)

A fenti hozzávalókból 10 perc alatt szép sima tésztát dagasztunk. Lehet géppel, de én kézzel csináltam. Kiolajozott edényben 1 órát kelesztjük, majd belehelyezzük a tepsibe. A...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk