menu

Családireceptkönyv.hu

Nutellás hópehely


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


:45 dkg liszt, 1,8 dl tej, 7 dkg cukor, pici, só, 3-4 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 1 szárított élesztő ( a friss élesztő is jó).

Elkészítés:


A tejben a cukrot, sót felmelegítjük és a liszt+ élesztő+ vaj+ tojássárgája tésztához hozzáöntjük. Jól dolgozható tészta, gyorsan összeállítható, külön kelesztést nem igényel. 4 cipóra vágni, kinyújtani, tányérral körbe vágni. Rétegezni. Tészta, nutella, tészta, nutella, tészta, nutella. Közepére pohár. Tortaszelet szerűen bevágni és a videó ahogy mutatja 2X kifelé csavarni.. Valóban nagyon gyors és annyi kelés elég is amíg elkészítjük az összeállítást. Tetejét javasolt a tojásfehérjével átkenni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Diós kalács
Diós kalács

Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépben bedagasztjuk, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztjük. Kézi dagasztásnál a szokásos módon járunk el, majd egy tálb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Kalinkó
Kalinkó

Az élesztőt felfuttatjuk és a liszttel, a langyos tejjel, a cukorral, a tojások sárgájával, a csipet sóval kalácstésztát dagasztunk. Amikor már elválik a tészta az edény falától, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Karcagi ferdinánd kalács
Karcagi ferdinánd kalács

A hozzávalókat összekeverem és addig dagasztom, amíg a tészta el nem válik a tál falától. A tészta inkább lágy legyen mint kemény. Duplájára kell keleszteni . Közben a vajat é...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hot cross bun kalács (Zé)
Hot cross bun kalács (Zé)

Az élesztőt a meleg tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a többi hozzávalóval és az élesztős tejjel. Bedagasztjuk a tésztát és letakarva 40 percig kelesztjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk