2 evőkanál SZERENCSI Kakaópor
25 dkg kristálycukor
1 dl víz
5 db tojás
1 db héja citrom
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg liszt
1 dl olaj
A tojásokat szétválasztjuk, a citrom héját lereszeljük. Az 5 tojásfehérjét a 25 dkg kristálycukorral keményre felverjük, majd az 5 tojássárgával tovább keverjük.
Hozzátesszük az 1 db citrom héját, az 1 cs. vaníliás cukrot, az 1 cs. sütőport, 1 dl vizet és az 1 dl olajat. Mikor az egészet kikevertük 25 dkg lisztet keverünk még hozzá.
Kiolajozott kuglófformába tesszük a felét, a másik feléhez 2 evőkanál keserű kakaóport keverünk, mielőtt beleöntenénk a masszát a sütőformába.
170 fokon kb.: 60 percig sütjük.
Az élesztőt fél deci langyos, picit cukros tejben futtasd fel, amíg buborékozni nem kezd. Dolgozd össze a liszttel, a cukorral, a langyos tejjel, a vajjal, egy tojással, a csipet s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesDagasztógép táljába morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és a meglangyosított tejet, amiből 2-3 evőkanálnyit visszatartunk. Egy habverővel vagy spatulával alaposan elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet összemelegítjük a vaníliás cukorral, 2 evőkanál mézzel és a vajjal. A citrom héját a cukros darált mákhoz reszeljük, majd a mákot az édes tejhez adjuk. A szikkadt kifliket...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű