2 evőkanál SZERENCSI Kakaópor
25 dkg kristálycukor
1 dl víz
5 db tojás
1 db héja citrom
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg liszt
1 dl olaj
A tojásokat szétválasztjuk, a citrom héját lereszeljük. Az 5 tojásfehérjét a 25 dkg kristálycukorral keményre felverjük, majd az 5 tojássárgával tovább keverjük.
Hozzátesszük az 1 db citrom héját, az 1 cs. vaníliás cukrot, az 1 cs. sütőport, 1 dl vizet és az 1 dl olajat. Mikor az egészet kikevertük 25 dkg lisztet keverünk még hozzá.
Kiolajozott kuglófformába tesszük a felét, a másik feléhez 2 evőkanál keserű kakaóport keverünk, mielőtt beleöntenénk a masszát a sütőformába.
170 fokon kb.: 60 percig sütjük.
A hozzávalókat a vaj kivételével szépen összedolgozzuk, később az olvasztott vajat is hozzáadjuk. Lágy hólyagos tésztát kapunk, amelyet hagytam kb. 30 percig kelni. Ezután kb. 3 mm...
Elkészítési idő: 60 percEgy kevés tejet felmelegítünk és leáztatjuk benne a 20 édesítő tablettát, míg fel nem oldódnak. A többi tejet, 1 ek. cukorral felmelegítjük és beletesszük az élesztőt, hogy megkel...
Elkészítési idő:A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzáöntöm a lis...
Elkészítési idő:A töltelékhez a vizet a cukorral felforraljuk, míg teljesen feloldódik, majd még két percig bugyogtatjuk. A többi hozzávalót egy tálba mérjük, leöntjük a forró vízzel, alaposan...
Elkészítési idő: 2 óra