40 dkg Bl 55 liszt
2,5 dkg élesztő
1 tojás sárgája
3 evő.k cukor
1,5 dl tejszin
1,1 dl tej
A hozzávalókat dagasztó gépbe rakjuk és puha, rugalmas tésztát gyúrunk, mielőtt kész a felét kivesszük, a maradék tésztához 1 teáskanál keserű kakaóport adunk és tovább dagasztjuk, addig amig elkeveredik a kakaó a tésztával.
Mindkét tésztát duplájára kelesztjük.
A tésztákat egymásra helyezzük és kinyújtjuk, téglalap alakúra. Feltekerjük, félbe hajtjuk és a közepénél megcsavarjuk.
Sütés előtt még 15-20 percet pihentetjük, a mardék tojás fehérjével lekenjük és előmelegített sütőben 190-200 fokon 30-35 percet sütjük
az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe ..( .nem kell felfuttatni) -mindent összekeverünk - jól kidolgozzuk NEM KELESZTJÜK -20 percre a hűtőben pihentetjük -elosztjuk 6 részre ki...
Elkészítési idő: 120 Nehézség: KözepesKevés tejjel felfuttatjuk az élesztőt , a többi hozzávalót összekeverjük egy tálban . Hozzáadjuk a fejfutatott élesztőt, és jól kidolgozzuk . Nedves ruhával letakarjuk és 30 percig...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KözepesA tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük és az előzőhöz adjuk. Kizsírozzuk és lisztezzük a k...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű