40 dkg Bl 55 liszt
2,5 dkg élesztő
1 tojás sárgája
3 evő.k cukor
1,5 dl tejszin
1,1 dl tej
A hozzávalókat dagasztó gépbe rakjuk és puha, rugalmas tésztát gyúrunk, mielőtt kész a felét kivesszük, a maradék tésztához 1 teáskanál keserű kakaóport adunk és tovább dagasztjuk, addig amig elkeveredik a kakaó a tésztával.
Mindkét tésztát duplájára kelesztjük.
A tésztákat egymásra helyezzük és kinyújtjuk, téglalap alakúra. Feltekerjük, félbe hajtjuk és a közepénél megcsavarjuk.
Sütés előtt még 15-20 percet pihentetjük, a mardék tojás fehérjével lekenjük és előmelegített sütőben 190-200 fokon 30-35 percet sütjük
A tészta elkészítése : az élesztőt kevés langyos tejjel futassuk fel, és a hozzávalókból dagasszunk egy lágy tésztát. Kb. fél órát kelesszük. A krém elkészítése : 25 dkg margar...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Közepes250 g lisztből, 25 g élesztőből, csipetnyi cukorból és megfelelő mennyiségű langyos tejből lágy kovászt készítünk. Ha jól megkelt összedolgozzuk 750 g liszttel, 20 g sóval, kávéska...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár erc alatt futtassuk fel. A felolvasztott langyos vajat és a tejfölt tegyük a tálba, majd öntsük hozzá a felfuttatott é...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt keverjük el 1 ek cukorral és 2 ek liszttel elkevert langyos tejben, hagyjuk meleg helyen felfutni. Olvasszuk fel a vajat, és hagyjuk egy kicsit visszahűlni. Szitáljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű