menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes , csíkos kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg Bl 55 liszt

2,5 dkg élesztő

1 tojás sárgája

3 evő.k cukor

1,5 dl tejszin

1,1 dl tej

Elkészítés:


A hozzávalókat dagasztó gépbe rakjuk és puha, rugalmas tésztát gyúrunk, mielőtt kész a felét kivesszük, a maradék tésztához 1 teáskanál keserű kakaóport adunk és tovább dagasztjuk, addig amig elkeveredik a kakaó a tésztával.

Mindkét tésztát duplájára kelesztjük.

A tésztákat egymásra helyezzük és kinyújtjuk, téglalap alakúra. Feltekerjük, félbe hajtjuk és a közepénél megcsavarjuk.

Sütés előtt még 15-20 percet pihentetjük, a mardék tojás fehérjével lekenjük és előmelegített sütőben 190-200 fokon 30-35 percet sütjük

Tejszínes , csíkos kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tökfőzelék
Tökfőzelék

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas napkalács
Fahéjas napkalács

1 • Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. 2 • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót a to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csavart vaníliakrémes gyümölcsös briós (Limara)
Csavart vaníliakrémes gyümölcsös briós (Limara)

A krém: A tejet felmelegítettem a levendulával. A cukrot és a tojások sárgáját habosra kavartam, beleszitáltam a kukoricalisztet, majd nagyon lassan rászűrtem a tejet, közben foly...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Briós- foszlós (dagasztás nékül)
Briós- foszlós (dagasztás nékül)

1. Az egy bögre tejet egy nagy csipet cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük! 2. A lisztet és a cukrot kimérjük egy műanyagtálba, majd ráütjük a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk