A tésztához:
60dkg finom liszt
40dkg margarin
20dkg porcukor
1db tojás 1k.k.sütőpor
1 citrom reszelt héja
1cs vaníliás cukor
A kenéshez:
1ü barack lekvár
A díszítéshez:
kevés fondant
piros,kék,sárga étel szinező
gyöngy-cukorkák
Minden hozzávalót összegyúrunk és 1-2 órára fóliába becsomagolva hűtőbe pihentetjük a tésztánkat.Aztán kinyújtjuk kb.3-4mm vastagra és linzer szaggatóval kiszaggatjuk a formákat.Előmelegített sütőben 5-6 percig sütjük figyelni kell nehogy oda égjen.Mikor kihűlt baracklekvárral megkenjük és párosítjuk.Mikor ez kész akkor kinyújtjuk a fondant és ugyan úgy linzer szaggatóval ki formázzuk.A kész sütiket picit meg kenjük vízzel hogy a fondant ráragadjon,majd cukorka gyönggyel díszíthetjük tovább.
A tejet meglangyosítjuk. Két decit kisebb tálba öntünk, belekeverjük a cukrot, és rámorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg megkel. Fél dl langyos tejben feloldjuk az édesítő table...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1dcl tejet 1evőkanál cukorral felmelegítjük, és megkelesztjük az élesztőt benne. A többi hozzávalóval keltésztát készitünk.Jól összedolgozzuk a tésztát, majd elfelezzük, egyik fel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre! :-) Hozzávalók: – 3 bögre fehér finomliszt (37,5 dkg) – 1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl) – 1 csomag szárított élesztő (7 g-os, megfelel 2,5 dk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 2 dkg élesztőt a langyos tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatunk. A margarint jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 2 evőanál cukrot, 1 egész tojást + tojásságáját, csipetny...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes