Családireceptkönyv.hu

Ostoros kalács


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
3,5 dl langyos tej
1 ek. cukor
4 dkg élesztő
60 dkg liszt
csipet só
3 tojássárgája
2 ek. porcukor
2 ek.olaj

Krém:
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 ek. kakaópor

1 tojássárgája

Elkészítés:


A langyos tejben elkeverek egy kanál cukrot, majd felfuttatom benne az élesztőt. Kimérem a lisztet, adok hozzá csipet sót, a 3 tojássárgáját, porcukrot, olajat és az élesztős tejet. A liszttől függően, lehet, hogy elég lesz 3 dl tej is. Kidolgozom, langyos helyen duplájára kelesztem a tésztát. Kb fél óra múlva kétfelé osztom a tésztát, majd mindegyik részt még 3 felé. Kinyújtom, megkenem a krémmel, felcsavarom, majd 3-t összefonok. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, hagyom kelni 15 percig, majd lekenem tojássárgával és 180 fokon kb 35-40 percig sütöm. Krém: Kikeverek 25 a vajat a porcukorral és a kakaóporral, én teszek bele egy pici fahéjat is.

Ostoros kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fonott kalács
Fonott kalács

fél citrom, fél narancs reszelt héja /elhagyható, de mennyei lesz tőle az illata és az íze / 1 tojás a kenéshez Egy tálba beleöntjük a langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerű meggyes
Egyszerű meggyes

1. A lisztben elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a tejet és az olajat. 2. Egy tálba egy kis lisztet teszünk, és megforgatjuk benne a meggyet. (Én egy lezárható...

Elkészítési idő: 30'
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
2in1 kalács
2in1 kalács

1.A kalácstészta hozzávalóit a fenti sorrendben beletesszük a kenyérsütő gépbe, és dagasztó/kelesztő programra állítjuk. (A kelés során túlnő a tartályon, lisztezett deszkára borít...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Beigli !Nándori féle
Beigli !Nándori féle

Egy tálban a lisztet a hideg zsiradékkal elmorzsoljuk, mint az omlós tésztánál, (lehet géppel is ) akkor jó, ha a zsiradék apró morzsaszerű a lisztben, majd kevés langyos tejben o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk