Elkészítés:
100 g kovászból, 160 g vízből, 70 g vajból, 1 tojásból, 350 g Komáromilisztből, 6 g sóból tésztát dagasztottam. Pihentetés közben kétszer hajtogattam óránként.
A 450 g túrót, 1 tojást, 60 g xilitet, 70 g tejfölt, 9 g tönkölydarát, kaprot, összekevertem, a 3 tojásfehérjét felvertem és beledolgoztam a túróba. A tésztát 27*27 cm-es tepsibe nyomkodtam és rákentem a túrót. Tetejét egy felvert tojással megkentem. Előmelegített gázsütőben 4-es gázon 45 percig sütöttem.
A dagasztás és a sütőbe tevés között 4 óra telt el.
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A mákot a cukorral elkeverjük, és ledaráljuk. A tejet felforraljuk, majd a búzadarát hozzáadva sűrűre főzzük. Hozzákeverjük s cukros mákot, hagyjuk kihűlni. Közben...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KözepesMIVEL TÖBB FÉLE KALÁCS RECEPT LÉTEZIK MINDENKI A SAJÁT JÓL BEVÁLT TÉSZTÁJÁVAL KÍSÉRLETEZHET
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: Szitáljuk bele a lisztet egy nagy tálba, az élesztőt futtassuk fel meleg tejben, kavarjuk bele a cukrot és a vaníliát is. A tejhez adjuk hozzá a tojásokat és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű