menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas-szilvás cobbler recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

25 dkg liszt
5 dkg kristálycukor
1 cs sütőpor
1 mk fahéj
10 dkg vaj
1 egész tojás
1 dl tejszín
csipet só

A gyümölcsös réteghez:

60 dkg szilva
3 csapott ek étkezési keményítő
2 ek barnacukor
1-1 mk őrölt fahéj és szegfűszeg
10 dkg darált dió + 1 ek cukor (ebből jut a tetejére is a szóráshoz!

Elkészítés:


Elkészítése:

A tésztát az adott hozzávalókból, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk és fél órára hűtőbe tesszük. Laza, lágy tésztát fogunk kapni.

Előkészítjük a szilvát, megmossuk, kimagozzuk, összedaraboljuk. Beleforgatjuk a cukor és keményítő keverékébe és a kivajazott tálunkba tesszük. Megszórjuk pár kanálnyi darált dió és cukor keverékével, majd a tésztából diónyi gömböket formálva szépen a gyümölcsös keverékre sorakoztatjuk.

Nem baj ha nem érnek össze a gömbök, hiszen sütés közben úgyis megnőnek. Meghintjük cukor-dió keverékkel és előmelegített sütőben 175 fokon, 25-30 perc alatt pirosas barnára sütjük.

Már langyosan is szeletelhető, de igazán hidegen finom, 1-2 órás hűtés után.

Trükkök, tippek, praktikák:


2 ek mascarpone krém
1,5 dl joghurt
3 ek vaníliás porcukor
1 cs vaníliás cukor

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Csíkos kalács
Csíkos kalács

1. A kenyérsütő gépbe bele rakni a hozzávalókat, dagasztó programra állítani, amikor összeállt a tészta kivesszük és elfelezzük, az egyik felét félre tesszük a másik felét visszate...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Kürtőskalács
Kürtőskalács

A liszthez hozzáadunk 2 egész tojást , 4 tojássárgáját, 12 ek porcukrot, 2 dkg porcukorral elkevert é tejben felodott élesztőt, 1 csapott kávéskanál sót fél liter tejet. A jól kido...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Foszlós kalács
Foszlós kalács

Az élesztőt 1 dl langyos tejjel és 3 evőkanál liszttel keverd össze, és tedd langyos helyre, ebből lesz a kovász. A cukrot a maradék tejben oldd fel. A lisztet a kovásszal és a tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Mikuláskenyér
Mikuláskenyér

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A vége felé hozzáadom a cukor kb. 1/3-át. A sütőt bekapcsolom 200 fokra. A vörös áfonyát picit feldarabolom. A tojások sár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk