Családireceptkönyv.hu

Fahéjas-szilvás cobbler recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

25 dkg liszt
5 dkg kristálycukor
1 cs sütőpor
1 mk fahéj
10 dkg vaj
1 egész tojás
1 dl tejszín
csipet só

A gyümölcsös réteghez:

60 dkg szilva
3 csapott ek étkezési keményítő
2 ek barnacukor
1-1 mk őrölt fahéj és szegfűszeg
10 dkg darált dió + 1 ek cukor (ebből jut a tetejére is a szóráshoz!

Elkészítés:


Elkészítése:

A tésztát az adott hozzávalókból, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk és fél órára hűtőbe tesszük. Laza, lágy tésztát fogunk kapni.

Előkészítjük a szilvát, megmossuk, kimagozzuk, összedaraboljuk. Beleforgatjuk a cukor és keményítő keverékébe és a kivajazott tálunkba tesszük. Megszórjuk pár kanálnyi darált dió és cukor keverékével, majd a tésztából diónyi gömböket formálva szépen a gyümölcsös keverékre sorakoztatjuk.

Nem baj ha nem érnek össze a gömbök, hiszen sütés közben úgyis megnőnek. Meghintjük cukor-dió keverékkel és előmelegített sütőben 175 fokon, 25-30 perc alatt pirosas barnára sütjük.

Már langyosan is szeletelhető, de igazán hidegen finom, 1-2 órás hűtés után.

Trükkök, tippek, praktikák:


2 ek mascarpone krém
1,5 dl joghurt
3 ek vaníliás porcukor
1 cs vaníliás cukor

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
BRIÓS - GÁBOR A HÁZI PÉKTŐL
BRIÓS - GÁBOR A HÁZI PÉKTŐL

1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával. 2. Tészta érés: 40 perc lefedve tetővel, vagy fóliával 3. Tészta osztása 10 x 80g súlyra, majd az elosztott tészta darabok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Joghurtos kuglóf
Joghurtos kuglóf

A vajat a cukorral és a sóval krémesre keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, és végül a vaníliát és a joghurtot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, rászitál...

Elkészítési idő: 15+45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Joghurtos croissant
Joghurtos croissant

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Sokadika kalács (anyutól)
Sokadika kalács (anyutól)

5 dkg élesztőt 2 ek cukorral, kevés tejjel felfuttatjuk. Összedolgozzuk a liszttel, tojássárgával,10 dkg olvasztott vajjal, sóval és annyi langyos tejjel hogy közepes keménységű t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk