Családireceptkönyv.hu

Villámkalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg liszt
2 evőkanál vaj
1 tojás
3 evőkanál cukor
20 élesztő
1/4 tej

Elkészítés:


Lemérünk 1/2 kg lisztet. Elveszünk belőle 3 evőkanállal, és két evőkanál olvasztott vajjal, vagy olajjal, 1 egész tojással, 3 evőkanál cukorral, 20 g élesztővel és egy bögre tejjel (1/4 liter) kovászt készítünk belőle, amelyet mély tálban felfuttatunk.
Ha kb. kétszeresére megkelt, belekeverjük a megmaradt lisztet.
A tésztát kikent, lisztel meghintett hosszúkás formába töltjük és megkelesztjük.
Ha ez is kétszeresére kelt meg, közép meleg sütőbe tesszük, és szép aranysárgára sütjük. Ez 30-35 perc alatt következik be.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezt a gyors kalácstésztát tetszés szerint megtölthetjük diós, mákos, vagy túrós töltelékkel, és minden olyan süteményhez felhasználhatjuk, amelyeknek kelt tészta az alapja. Dagasztást nem igényel.

Villámkalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Gyúrt kalács
Gyúrt kalács

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, felfuttatjuk az élesztőt egy kanálnyi cukorral, kevés liszttel és tejjel. Ezt hozzáadjuk a liszt vaj keverékhez és a tojásokat is, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti töltött kalács - (Gábor pék)
Húsvéti töltött kalács - (Gábor pék)

1. Tészta készítése a zsiradékok utólagos hozzáadásával 2. Tésztaérés: 45 perc 3. A töltelékek előkészítése a tészta érése alatt 4. A tészta osztása 4×175g-os darabokra, majd az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Kalácsfészek főtt tojással
Kalácsfészek főtt tojással

A tejet langyosítsuk meg és adjunk hozzá egy mokkáskanálnyi édesítőszert, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Ha az élesztő „felfutott”, akkor keverjük össze a lisztet, az édesítősz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Briósom, igazi retro
Briósom, igazi retro

1. Alaposan ki kell dagasztani. 2. Folpackkal lefedve a duplájára keleszteni meleg helyen. 3. 10-12 részre osztani, gombócolni, 10 percig pihentetni. Én tettem bele áztatott mazs...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk