Családireceptkönyv.hu

Túrós batyu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:

60 dkg liszt
1 kávéskanál só
1 tojás
8 dkg porcukor
2,5 dkg élesztő
3 dl tej (kb.)
10 dkg olvasztott vaj

Töltelék:

50 dkg túró
2 evőkanál búzadara
2 tojássárgája
5 evőkanál cukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
2 tojásfehérje felvert habja

Kenéshez:

1 tojás



Elkészítés:


Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, amelybe előzőleg 1 kávéskanálnyi cukrot kevertünk el. A szobahőmérsékletű lisztben elkeverjük a sót, a maradék cukrot, hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt és annyi langyos tejet, hogy közepesen lágy tésztát tudjunk kidolgozni belőle. Az olvasztott, de már nem meleg vajat a végén adjuk hozzá. A tésztát kétszeresére kelesztjük, lisztezett felületen négyzet alakúra nyújtjuk ujjnyi vastagságban, majd kb. 10 × 10 cm-es, egyforma kis négyzetekre vágjuk.

A tölteléket kikeverjük, a tojások keményre vert habját utoljára adjuk a túróhoz. A négyzetekbe 1 evőkanálnyi tölteléket halmozunk, a tészta sarkait középen összefogjuk, és kissé meg is csavarjuk, hogy ne nyíljon szét a sütés folyamán. Tetejüket felvert tojással kenjük meg. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a batyukat, nem túl közel egymáshoz, és előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 30 perc alatt kisütjük. Amennyiben túl gyorsan pirulna a teteje, félidőben takarjuk le fóliával. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Ha szorosan egymás mellé tesszük a tepsiben a batyukat, akkor olvasztott vajjal kenjük meg az oldalaikat, hogy ne süljenek össze.

Túrós batyu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Nutellás Fonott kalács
Nutellás Fonott kalács

A porélesztőt a cukros langyos vízben feloldjuk és hagyjuk kb. 10 percig állni. Utána a lisztet az élesztős vizet és a sót jól kidagasztjuk. Langyos helyen a duplájára kelesztjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjas koszorú (Zé)
Fahéjas koszorú (Zé)

A meleg vizet és a tejet összeöntjük, belemorzsoljuk az élesztőt, belerakjuk a mézet és hagyjuk 5 percig pihenni, hogy az élesztő felfusson. A lisztet elkeverjük a sóval, beleöntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: maria
Foszlos kalacs
Foszlos kalacs

Az elesztot megfuttatjuk a langyos cukrozot tejbe majd beleontjuk a mar elokeszitett lisztbe es annyi tejjel bedagasztjuk hogy konnyu tesztat kapjunk.Dagasztaskor bele rakjuk a...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilard
Berti-baba
Berti-baba

Az alapanyagokat jól összegyúrjuk, Apa berakja egy jó meleg, kibélelt helyre, 9 hónap érlelés után kész is.

Elkészítési idő: 1h, 9ho
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk