150 g cukor
1 teáskanál fahéj
1 tojás
125 ml tej
50 g cukor (nem kötelező)
1 csomag vaníliás cukor
150 g liszt
fél teáskanál sütőpor
a sütéshez:
olaj
A cukrot a fahéjjal összekeverjük. A tojást a cukrokkal alaposan kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Az olajat felforrósítjuk. A tésztából teáskanálnyi adagokból golyókat formázunk és 1-2 perc alatt kisütjük. Papírtörlőre szedjük, majd megforgatjuk a fahéjas cukorban.
Ebből az adagból kb. 30 kis golyót kapunk.
A három tojás sárgáját a porcukorral a vajat fokozatosan hozzáadva habosra verjük, a liszttel és a dióval összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, sütőpapírral kibélelt tepsiben elterítjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megkelt tésztát 8 cipóra osztjuk, vékonyra kisodorjuk és megkenjük a krémmel, majd felcsavarjuk, mint a kalácsot és két-két darabot összefonunk. Megkenjük a tojások sárgájával és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a vaníliaval habosra kavarjuk, hozzáadjuk a lisztet,csipet sót,a felfuttatott élesztőt,a tejjel elkevert mézet.Jol meggyúrjuk,ne legyen kemény 1/2 órát kelesztjük Bár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Mindent a kenyérsűtő gépbe tettem, majd dagasztó programon indítottam el a gépet. 2. A program lefutása után kivettem a tésztát és négyfelé vágtam. 3. Mindegyik darabot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű