150 g cukor
1 teáskanál fahéj
1 tojás
125 ml tej
50 g cukor (nem kötelező)
1 csomag vaníliás cukor
150 g liszt
fél teáskanál sütőpor
a sütéshez:
olaj
A cukrot a fahéjjal összekeverjük. A tojást a cukrokkal alaposan kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Az olajat felforrósítjuk. A tésztából teáskanálnyi adagokból golyókat formázunk és 1-2 perc alatt kisütjük. Papírtörlőre szedjük, majd megforgatjuk a fahéjas cukorban.
Ebből az adagból kb. 30 kis golyót kapunk.
Elkészítés: 1. A töltelékhez a tejet felforraljuk a cukorral (közben elkeverjük benne a cukrot). Amikor felforrt a tej, lentebb vesszük a lángot alatta és hozzáadjuk a búzadarát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejből kb. 2 dl-t felmelegítünk, beletesszük a cukrot, elkeverjük, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy tálba teszünk az lisztből kb. 30 dkg-ot, majd a 30 db édesítőtablet...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA töltelékhez ledaráljuk a sonkát, adunk hozzá kevés tejfölt, mustárt, sót, borsot, finomra aprított hagymát, reszelt sajtot. A dagasztógép táljába készítjük az összes hozzával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt keverjük el 1 ek cukorral és 2 ek liszttel elkevert langyos tejben, hagyjuk meleg helyen felfutni. Olvasszuk fel a vajat, és hagyjuk egy kicsit visszahűlni. Szitáljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű