150 g cukor
1 teáskanál fahéj
1 tojás
125 ml tej
50 g cukor (nem kötelező)
1 csomag vaníliás cukor
150 g liszt
fél teáskanál sütőpor
a sütéshez:
olaj
A cukrot a fahéjjal összekeverjük. A tojást a cukrokkal alaposan kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Az olajat felforrósítjuk. A tésztából teáskanálnyi adagokból golyókat formázunk és 1-2 perc alatt kisütjük. Papírtörlőre szedjük, majd megforgatjuk a fahéjas cukorban.
Ebből az adagból kb. 30 kis golyót kapunk.
A túrót a cukorral, olajjal, tejjel, tojással elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztes-sütőporos- mazsolás elegyet, és az egészet jól átgyúrjuk, Egyforma darabokra osztjuk, kalácsokat fonu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt (ha porélesztőt használunk, azt a liszthez adjuk közvetlenül), egy teáskanál cukorral elkeverjük és félretesszük, hogy felfusson. Addig a lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kovászt készítünk: langyos tejben szétmorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel meg cukorral lágy tésztát keverünk. 2. Tiszta ruhával letakarjuk, kb. 15 percig kelesztjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint és a sót villával alaposan elkeverjük, 5 adagra osztjuk, félretesszük. Az élesztőt a langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk, majd a liszttel, olajjal, kefirrel, és a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű