150 g cukor
1 teáskanál fahéj
1 tojás
125 ml tej
50 g cukor (nem kötelező)
1 csomag vaníliás cukor
150 g liszt
fél teáskanál sütőpor
a sütéshez:
olaj
A cukrot a fahéjjal összekeverjük. A tojást a cukrokkal alaposan kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Az olajat felforrósítjuk. A tésztából teáskanálnyi adagokból golyókat formázunk és 1-2 perc alatt kisütjük. Papírtörlőre szedjük, majd megforgatjuk a fahéjas cukorban.
Ebből az adagból kb. 30 kis golyót kapunk.
1. Megmelegítem a tejet, kiöntök kb. 1 dl-t egy bögrébe, beleteszek 1 kk cukrot, belemorzsolom az élesztőt és meleg helyen felfuttatom (vagyis megvárom, amíg szépen felhabosodik, m...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesÖsszeturmixolni mindent és formába önteni -> 180°C-on 20p.
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: KönnyűA duplájára kelesztjük őket.A 2 részt ismét 2-é vesszük.Egyforma 4 "lapot" nyújtunk belőlük.fehérre megy a kakaós,fehér és a kakaós megint.Feltekerjük,fonjuk,kelesztjük,és a tojáss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés cukros, langyos tejben elkeverem az élesztőt, hagyom kb. 10-15 percig, míg szépen megemelkedik. A többi hozzávalóval lágy, hólyagos tésztát dagasztok, a vajat csak a végén ad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű