menu

Családireceptkönyv.hu

Bejgli (4 Rúd)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500g -50%-os Dia-wellness liszt
200g goldessa light cheese cream
200g Pilos 0,1%-os natúr joghurt
2,5dkg friss élesztő
1 db tojás
Dia-wellness 1:4 cukorhelyettesítő (5 e.k.)
csipet só
vanília aroma

+1db tojás a kenéshez.

Elkészítés:


A lisztet az édesítővel összekeverjük. Az élesztőt langyos joghurtba morzsoljuk, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 4 cipót formálunk és Folpackban egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap téglalap alakúra nyújtjuk, megtöltjük, feltekerjük. Először a tojás sárgájával kenjük meg, majd mikor rászikkadt a fehérjével is bekenjük. 180 fokon 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Mivel türelmetlen voltam, ne, vártam sokat a kenéssel, ezért nem lett márványos, de annyi baj legyen ?
Az értékeket csak a tésztára számoltam ki, 1 rúd ezekkel az összetevőkkel 550 kalóriát tartalmaz, 42,5g fehérjét, 48,25g szénhidrátot és 13,25g zsírt.
1 rudat 20 szeletre osztottam, így töltelék nélkül 1 szelet: 27,5 kalória, 2,1g fehérje, 2,4g szénhidrát és 0,66g zsír.

1.rúd Dia-wellness diótöltelékes: 100g Dia-wellness gluténmentes diótöltelék vízzel elkeverve, így 1 szelet: 46,5 kalória, 2,95g fehérje, 4,28g szénhidrát és 1,57g zsír.

2.rúd: 100g darát dió, Dia-wellness 1:4 cukorhelyettesítő, meleg víz, rum aroma: 1 szelet: 60,2 kalória, 3,1g fehérje, 3,01g szénhidrát és 3,5g zsír.

3.rúd: 100g darált mák, Dia-wellness 1:4 cukorhelyettesítő, pici fahéj, 1 kupak citromlé: 1 szelet: 54,35 kalória, 3,17g fehérje, 3,6g szénhidrát és 2,56g zsír.

4.rúd: 2db tojásfehérje porrá darált Dia-wellness 1:4 cukorhelyettesítővel kemény habbá verve + 90g kókuszreszelék: 1 szelet: 60,5 kalória, 3g fehérje, 3,6g szénhidrát és 3,9g zsír.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Leopárd kalács
Leopárd kalács

Egy serpenyőben keverjük össze a tejet, vaníliát, a sót és a kukoricakeményítőt. Közepes lángon főzzük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, és kev...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Svéd fahéjas csiga (Kanelbulle)
Svéd fahéjas csiga (Kanelbulle)

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, és a kardamommal, majd szitáljuk át. 1 dl langyos tejet keverjük össze egy teáskanál cukorral, morzsoljuk bele az élesztő, majd pár per...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csokis keksz
Csokis keksz

Szitáld a lisztet egy nagyobb tálba, add hozzá a szódabikarbónát, a sót, és tedd félre egy kicsit. Egy másik edényben keverd össze alaposan az előzőleg mikróban megolvasztott vajat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliás kalács
Vaníliás kalács

Az élesztőt felfuttatom,a többi hozzávalót addig összemorzsolom.Az élesztős,langyos,cukros tejjel összeállítom.Simára dolgozom. Kb 40 perc,míg a duplájára kel- ez lehet több is....

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk