1 csomag vaníliás cukor
5 dkg étcsoki
25 dkg túró
pár szem tört mogyoró
2,5 dl vénusz ét olaj
18 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 db tojás
2,5 dkg vaj
2 evőkanál dió likőr
Válasszuk szét a tojásokat. A tojássárgát keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral és az olajjal, végül apránként keverjük hozzá a túrót.
A lisztet és a sütőport szintén kis adagokban adjuk hozzá.
A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, majd óvatosan keverjük bele a tésztába, amit ízesítünk diólikőrrel.
A tésztát öntsük bele a szilikonos kuglóf formába és simítsuk el benne. Előmelegített sütőben 160 fokon 60 percig süssük. Ahogy a megsült kuglóf kihűlt, vegyük ki a szilikonos formából.
Gőz felett olvasszuk fel a vajjal az étcsokoládét és csurgassuk rá a kuglóf tetejére, majd ízlés szerint meghintjük durvára tört mogyoróval.
A kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a csipet sóval gépi habverő magas fokozatán verjük 2-3 percig, majd hozzáöntjük a vizet, amivel újabb 1-2 percig habosítjuk. Belekeverjük a Cocomast, majd gyorsan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztás után pihentetés kb 1 óra, utána formába rakom és ott is kelesztem
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálban összegyúrjuk a lisztet, a vajat, a tojást, a pici sót és a cukorral, kevés tejjel felfuttatott élesztőt és a langyos tejet is hozzáadva elkezdjük dagasztani. Le...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes