Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 3 ek porcukor
- 1 van.cukor
- 1 mk só
- 2 db tojássárgája
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg vaj (olvasztott)
- 3 dl tej
Töltelék:
- 25 dkg túró -15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg áfonya vagy meggy vagy barack
Kenéshez sütés előtt:
- 1 kanál tej
- 1 kanál olvasztott vaj
sütés után, csak tej
CímlapA foszlós kalács rejtelmei A foszlós kalács rejtelmei petra Húsvét 2015. március 5. 2 Nem kertelünk: a foszlós kalácshoz nem elég egy jó recept. Szabályok vannak, melyek...
Elkészítési idő:Minden hozzávalót a dagasztógépem edényébe mértem és addig dagasztottam amíg nem ragadt az edény falához, illetve a kezemhez (mindig leellenőrzöm kézzel is). A formákat vastagon be...
Elkészítési idő: 3 óraA langyos tejben feloldani a cukrot, belemorzsolni az élesztőt, hozzákeverni a liszthez, amelybe bele tettük a sót. Beletenni a mazsolát, 1 egész tojást és a vaj 2/3-át. Jól összed...
Elkészítési idő: 3 óra