Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pántlikás pampuska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt
5 dkg élesztő
4 tojás
4 ek. cukor
csipet só
4 ek. olaj
2 dkg vaj
4 ek. tejföl
2 ek. rum
kb. 3 dl langyos tej

Elkészítés:


1 dl tejben elmorzsolom az élesztőt és egy csipet cukorral hagyom, hogy beinduljon. Kb. 10-15 perc elég neki. A lisztet egy nagyobb tálba borítom, majd a közepébe mélyedést készítek. Beleütöm a tojások sárgáját, rászórom a cukrot, csipet sót, ide teszem az olajat, vajat, tejfölt, rumot, végül a felfuttatott élesztőt. A tojásfehérjét felverem, nem kell keményre, csak habosra, ezt is a többihez adom. A tejet adagolva teszem hozzá, a cél, hogy az összeállított tészta rétestészta keménységű legyen. Miután összeáll kiteszem a gyúródeszkára és pár percig gyúrom. Letakarva kb. egy órán át pihentetem.
A megkelt tésztát kb. 3 mm vastag négyzetté nyújtom. Egyik felét vékonyan megkenem olajjal, egy ecset vagy a tenyerem segítségével. A tésztát félbehajtom. Ne legyen vastagabb mint az ujjunk.
Derelyevágóval téglalapokra vágom. A téglalapok közepét két helyen bemetszem:

Trükkök, tippek, praktikák:


Pántlikás pampuska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Svéd kalács
Svéd kalács

A szárított élesztőt összekeverjük a liszttel, majd -a gyümölcsök kivételével- a tészta hozzávalóit robotgép segítségével megdagasztjuk (7-10 perc). Az utolsó két percben hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bécsi fánk
Bécsi fánk

A tej felében felfuttatjuk az élesztőt. A liszt közepébe mélyedést vájunk, s ebbe öntjük az élesztős tejet. Ebből kevés liszttel összekeverve puha kovászt készítünk, majd letakarva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós -fahéjas csiga
Kakaós -fahéjas csiga

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mézes gyümölcskenyér
Mézes gyümölcskenyér

A kenyérsütőbe először a tejet öntöm, majd a felvert tojást és az apró kockára vágott margarint. Ezután a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot és az olvasztott mézet. A lisztet elke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk