Hozzávalók:
A tésztához
50 dkg liszt
1 tojás
5 dkg élesztő
3-3,5 dl tej
A salátához
1 db fejes saláta
víz cukor
só ecet
Elkészítés
A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, cukrot szórunk rá, beleütjük a tojás ezután összekeverjük és hagyjuk az élesztőt felfutni. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy kicsit lágyabb tésztánk legyen, mint a kalácstészta, majd elkezdjük dagasztani. Amikor már szép sima a tésztánk, letakarva, langyos helyen hagyjuk fél órát kelni. Egy serpenyő alján zsírt forrósítunk, evőkanálnyi adagokat szaggatunk bele a tésztából és mindkét oldalát kisütjük. Porcukorral tálaljuk.
Saláta
A fejes salátát leveleire szedjük, alaposan megmossuk. Ezután elkészítjük a salátalevet. Vízben feloldjuk ízlés szerint a sót, a cukrot és a legvégén adjuk hozzá az ecetet, majd tálalás előtt beleforgatjuk a salátát.
1. Habverővel habosra keverem a tojás, tejet, sűrített tejet, élesztőt. Hozzásztálom a lisztet és a sót 3. Alaposan bedagasztom (robotgéppel könnyebb) Végül beledolgozom a lágy...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA fenti anyagokból sima tésztát gyúrunk, két részre osztjuk és kinyújtjuk. A töltelékkel a tésztalapot megkenjük. Miután a tölteléket rákentük a tésztára, elsodorjuk, mint a pat...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: KönnyűA kenyérsütő gépbe bele rakni a hozzávalókat, egy dagasztó programra állítani, amikor összeállt a tészta kivesszük és elfelezzük, az egyik felét félre tesszük a másik felét visszat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt egy deci langyos tejben, csipet cukorral felfuttatjuk. 2. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a két tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a mara...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Könnyű