Családireceptkönyv.hu

Gútai paprikás kattancs


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,7 l tej
7 dkg élesztő
egy pici cukor
1 kg kevert liszt
fél margarin, vagy egy kanál zsír
1 kávés kanál só
10 dkg édes piros fűszer paprika

Elkészítés:


a tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, majd összekeverjük. Mikor már "bugyborékos" a tej, hozzáadjuk a lisztet, a zsírt/vagy a margarint és a kávés kanál sót. Ezt követően "kidagasztjuk" a tésztát. Miután megkelt (kb. fél óra), kitesszük a gyúródeszkára (csak fél óra múlva sodorjuk el). A tésztát elsodorjuk kb. 1-1,5 cm-es vastagságra. Megkenjük zsírral/vagy margarinnal majd szórjuk rá a ledarált piros fűszerpaprikát (édes paprikát) és sózzuk is meg. A széleit a tésztának egymásra hajtogatjuk, majd betesszük az előmelegített sütőbe és 180 - 200 fokon sütjük 40 - 50 percig, de ez változó lehet, sütőtől függ.

Gútai paprikás kattancs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zoltán
Sós fonott kalács, ahogy szabi a pék készíti
Sós fonott kalács, ahogy szabi a pék készíti

A vizet, a tejet és az élesztőt elkevertetjük a tojással a dagasztó üstben. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot és a sót, majd két percet dagasztjuk közepes fokozaton. Hozzácsipkedjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Petra
Bejgli
Bejgli

Az élesztőt a meglangyosított tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajjal, hozzáadjuk a csipet sót, a felvert tojást és a fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós batyu
Túrós batyu

Elkészítés : Az élesztőt futtassuk fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tegyük egy tálba. Ha az élesztő felfutott adjuk a többi hozzávalóhoz. A t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citrus illatú szendvics
Citrus illatú szendvics

A fenti összetevőkből tésztát dagasztunk. Hagyjuk meleg helyen 50-60 percet kelni. Amíg kel a tészta, előkészítjük a cukrot, amelybe belereszeljük a narancs és a citrom héját (va...

Elkészítési idő: 2óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk