A tészta hozzávalói:
- 300 gr Nutri-free Mix per pane liszt
- 150 ml laktózmentes tej (tejmentes verzióban rizstej)
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 50 gr vaj (én LIgát használtam, tejérzékenyek ezt nyugodtan használhatják)
- pici só
- 1 ek cukor
- 1 egész tojás
A fahéjas krémhez:
- 50 gr kókuszzsír
- 4 ek cukor
- 4 tk Lucullus őrölt fahéj
A lisztet a dagasztógép táljába mértem, hozzáadtam a sót, cukrot, tojást, élesztőt, az olvasztott vajat és a langyos tejet is, majd bekapcsoltam a gépet és hagytam dolgozni. Kb.6-8 percig dagasztottam a tésztát, ezután 50 fokos sütőben 35-40 percet kelesztettem. Miután szépen megkelt a tészta, kókuszzsírral megkent szilikon lapon 3-4 mm vékonyra nyújtottam, megkentem a fahéjas töltelékkel. Ehhez a cukrot a puha kókuszzsírban elkevertem és hozzáadtam az őrölt fahéjat. A tésztát feltekertem, kb.2 centis karikákra vágtam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem..
Visszatettem még kb. 5-10 percre az 50 fokos sütőbe, majd tetejüket felvert tojással lekentem és 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöttem.
A lisztet mély tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, amibe belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntünk egy dl langyos cukros tejet, és hagyjuk felfutni. Miután az élesztő fe...
Elkészítési idő:Az élesztőt felfuttatom langyos cukrozott tejbe, az átszitált liszthez hozzá adom a pici sót, felfuttatott élesztőt s tojások sárgáját és langyos tejjel bedagasztom,,,kalács tészta...
Elkészítési idő:A hozzávalókból tésztát dagasztani, keleszteni, ujjnyi vastagra kinyújtani. Megkenni a cukros vajjal, feltekerni, kb.2 cm vastagra szeletelni és míg bemelegszik a Sütő, újra kelesz...
Elkészítési idő: