A tészta hozzávalói:
- 300 gr Nutri-free Mix per pane liszt
- 150 ml laktózmentes tej (tejmentes verzióban rizstej)
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 50 gr vaj (én LIgát használtam, tejérzékenyek ezt nyugodtan használhatják)
- pici só
- 1 ek cukor
- 1 egész tojás
A fahéjas krémhez:
- 50 gr kókuszzsír
- 4 ek cukor
- 4 tk Lucullus őrölt fahéj
A lisztet a dagasztógép táljába mértem, hozzáadtam a sót, cukrot, tojást, élesztőt, az olvasztott vajat és a langyos tejet is, majd bekapcsoltam a gépet és hagytam dolgozni. Kb.6-8 percig dagasztottam a tésztát, ezután 50 fokos sütőben 35-40 percet kelesztettem. Miután szépen megkelt a tészta, kókuszzsírral megkent szilikon lapon 3-4 mm vékonyra nyújtottam, megkentem a fahéjas töltelékkel. Ehhez a cukrot a puha kókuszzsírban elkevertem és hozzáadtam az őrölt fahéjat. A tésztát feltekertem, kb.2 centis karikákra vágtam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem..
Visszatettem még kb. 5-10 percre az 50 fokos sütőbe, majd tetejüket felvert tojással lekentem és 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöttem.
A tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a maradék cukorral + sóval, majd a tojással, vajjal, joghurttal is. Hozzáa...
Elkészítési idő:Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a...
Elkészítési idő:30 deka lisztet 3 tojás sárgáját 2 deka —farsangi fánknál leírt módon—kevés tejben kelesztett élesztőt, 2 evőkanál porcukrot, egy csipet sót és annyi langyos tejet veszünk, hogy a...
Elkészítési idő:Előtészta Egy lábosban öntsd össze vizet és a tejet. Szitáld bele a lisztet, és keverd csomómentesre. Tedd fel főni, és közben folyamatosan kevergesd, nehogy odakapjon. Tényleg, g...
Elkészítési idő: