menu

Családireceptkönyv.hu

Almás csavart


Írta:

Elk. idő: 2h.(1h. kelés)
Adag: 5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
1 csapott kk só
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
4 ek cukor
1 tojás
10 dkg margarin Töltelékhez:
5 nagyobb alma
3 púpos ek cukor
1 tk fahéj
2 ek darált törökmogyoró (esetleg dió, de el is hagyható)

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a margarint. Alaposan kidagasztjuk.

Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Az almát meghámozzuk, a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük. A levét kicsavarjuk, arra nem lesz szükségünk.

A gyümölcshöz adjuk a cukrot és a fahéjat, jól összekeverjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk. Elnyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra és téglalap alakra.

A tészta egyik felén egyenletesen eloszlatjuk a tölteléket és megszórjuk a darált mogyoróval. Ráhajtjuk a töltelékre a tészta másik felét. Kb. 2 cm vastag csíkokat vágunk.

A csíkokat egyesével megtekerjük párszor és a vágott végét összecsípjük, alulra fordítjuk. Akkor lesz szép a csavarás, ha egy irányba csavarjuk a tésztát minden egyes csíkon. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól kicsit távolabb.

Hagyjuk kelni, míg bemelegszik a sütő. Ez kb. 20 perc. Egy tojást elkeverünk kevés tejjel és lekenjük a csavarok tésztás részét. Előmelegített sütőben 15 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


14 db csavar lett ebből az adag tésztából.

             Almás csavart

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar GM fonott kalács
GM fonott kalács

A liszteket elkeverjük a porélesztővel, cukorral, útifűmaghéjjal, pici sóval, majd ráöntjük a meleg tejet, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a tejfölt és elkezdjük összedolgozni. Idő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Szilvalekváros bejgli
Szilvalekváros bejgli

Egy 2 dl-es pohárba kimérjük a tejfölt és a szoba-hőmérsékletű sertés zsírt. Tejfölt a zsírt a tojást a cukorral és a sóval jól összekavarjuk,belemorzsoljuk az élesztőt és összeg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csokis mazsolás panettone
Csokis mazsolás panettone

Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, melybe 1-1 kiskanál cukrot és lisztet szórunk. Meleg helyen 10- 15 perc alatt fölfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálban a sóval, a resz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar FONOTT KALÁCS
FONOTT KALÁCS

50 ml langyos cukros /1 mokkáskanál/ tejben az élesztőt felfuttatom. A többi hozzávalót, kezdve a folyékony részekkel, keverőtálba rakom. /én a kenyérsütőmet használom erre a cé...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk