menu

Családireceptkönyv.hu

Tuti finom kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tuti finom kalács
Írta:Ángyán Katalin
Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kiló sima liszt
5 dkg friss élesztő
2 tojás sárgája
pici só
10 vagy 20 dkg mazsola, ki mennyire szereti,,,én minden tésztára 5 dekát szórtam,,
Kb. 6-7 deci tej
Kb. 20 dkg kristály cukor
10-15 dkg olvasztott disznó zsír, vagy olaj, vagy margarin
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom langyos cukrozott tejbe, az átszitált liszthez hozzá adom a pici sót, felfuttatott élesztőt s tojások sárgáját és langyos tejjel bedagasztom,,,kalács tészta keménységű legyen. Meleg helyen kelesztem, mikor meg kelt a tészta kiöntöm a deszkára, négy fele osztom, átgyúrom s hagyom kelni. Mikor meg keltek a tészták egyenként elsodrom jó vékonyra, 5-6 mm, lekenem olvasztott zsírral vagy amit használsz bele zsiradékot, megszórom kristály cukorral és mazsolával. Összetekerem mint a rétest. Kettesével összefonom a tésztákat és bele teszem sütőpapírral bélelt tepsibe 38x28. Ugyan így készítem el a másik két tésztát. A tetejét bekenem zsírral és hagyom a tepsibe 20-30 percig kelni majd előmelegített sütőbe helyezem /200 fok/. Mikor kezd pirulni leveszem a hőfokot 180-ra és kb. 40 perc alatt készre sütöm. Mikor meg sült a tetejét megkenem vékonyan zsírral.
Finom, foszlós fonott kalács, én régebben zsírral sütöttem, lehet most váltok olajra vagy margarinra.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
u.i. nem változtattam, zsírral sütöttem s finom, puha, foszlós kalács lett.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Márványkuglóf (nagyon finom)
Márványkuglóf (nagyon finom)

A tojások fehérjéből kemény habot verünk. Egy másik tálban sima krémmé keverjük a tojás sárgákat, a margarint és a porcukrot. + 1 cs. vaníliás-cukor! Ezután beleöntjük a tejet, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bejgli Diós-Mákos -Gesztenyés
Bejgli Diós-Mákos -Gesztenyés

-az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe ..( .nem kell felfutattni) -mindent összekeverünk - jól kidolgozzuk NEM KELESZTJÜK -20 percre a hűtőben pihentetjük -elosztjuk 6 részre...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Sokadika kalács (anyutól)
Sokadika kalács (anyutól)

5 dkg élesztőt 2 ek cukorral, kevés tejjel felfuttatjuk. Összedolgozzuk a liszttel, tojássárgával,10 dkg olvasztott vajjal, sóval és annyi langyos tejjel hogy közepes keménységű t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Foszlós házi bukta
Foszlós házi bukta

A fenti anyagból könnyű kalácstésztát készítünk, ha megkelt kinyújtjuk, kockára vágjuk, dióval, mákkal, vagy lekvárral tölthetjük. Sütőpléhre téve, meleg margarinnal megkenjük, hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk