50 dkg liszt
2.7 dkg élesztő
5 dkg cukor
nagyobb csipet só
2 tojás sárgája
5 dkg vaj
1 cs vaniliáas cukor
2,5 dl tej ,estleg + 1-2 evőkanál
Izlés szerint, citrom reszelt héja, áztatott mazsola.
Ha kenyérsütőben dagasztjuk a tésztát, elősször az élesztő rá a folyadék, cukor, vaj, liszt, só tojás.
A megkelt tésztát kivesszük 3 rudat formálunk, és összefonjuk, hosszúkás formába rakjuk, és még 10-15 percig kelesszük.
Sütés előtt tojással lekenjük.
Sütés: Előmelegített sütőben (sima) 190 fokon 30 percig sütjük!
A tejet langyosítsuk meg, majd keverjünk hozzá egy teáskanál cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és futtassuk fel. A tejszínt keverjük össze a tojássárgával, és a maradék cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet mély tálba szitáljuk, közepébe kis mélyedést készítünk, amibe belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntünk egy dl langyos cukros tejet, és hagyjuk felfutni. Miután az élesztő fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos tejet összekeverjük a cukorral és az elmorzsolt élesztővel. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és a tejet, majd megdagasztjuk. Leta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű