krumpli
Nagyon egyszerü süti. 50 dkg lisztböl kelt tésztàt késtitek. Mig kel, addig kb fél kg krumplit megtisztitva sös vizben megfözök és összetöröm 2 tojàssal. Keverek hozzà fél kg túrót és izlés szerint cukrot. Nem kell hogy nagyon édes legyen ge azért érzödjön hogy édes.Ha tul sürű lazitani lehet tejföllel. A megkelt tésztât zsirozott lisztezett gáztepsibe rakom. Annyi kell hogy sülés közben kb egy cm-re emelkedjen a tészta. Kb 3-4mm vékonyra kell nyújtani. Villával megszúrkàlni és a krumplit ràsimitani. Meg kell kenni tojással a krumplit és fahéjjal megszórni. Ez a teteje. Nincs rajta màsik tészta lap
Mikor megsült hagyjuk teljesen kihülni. Akkor szeleteljük mert addigra a krumpli megszilàrdul. Ha nem elég édes meg lehet szorni kristàlycukorral.
Az élesztőt ½ dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk. A liszteket átszitáljuk, csipetnyi sóval ízesítjük és folyamatosan keverjük robotgéppel. Közben adjuk hozzá az olvasztott v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a dagasztótálba szitáljuk, a közepébe kis mélyedést igazítunk, ebbe szórunk a cukorból 1 evőkanállal, majd rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meleg tejjel. 10 per...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűA lisztet mélyebb tálba szitáljuk, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntünk egy dl langyos cukros tejet és hagyjuk felfutni, körülbelül 10 perc. Miután az élesztő felfutott, a többi ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd beledolgozzuk a gyümölcsöket. Letakarva kb. 1 órát kelesztjük. Ezután megformázzuk, 6 felé osztottam, így egyenként 50 dkg-osak lett...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes