krumpli
Nagyon egyszerü süti. 50 dkg lisztböl kelt tésztàt késtitek. Mig kel, addig kb fél kg krumplit megtisztitva sös vizben megfözök és összetöröm 2 tojàssal. Keverek hozzà fél kg túrót és izlés szerint cukrot. Nem kell hogy nagyon édes legyen ge azért érzödjön hogy édes.Ha tul sürű lazitani lehet tejföllel. A megkelt tésztât zsirozott lisztezett gáztepsibe rakom. Annyi kell hogy sülés közben kb egy cm-re emelkedjen a tészta. Kb 3-4mm vékonyra kell nyújtani. Villával megszúrkàlni és a krumplit ràsimitani. Meg kell kenni tojással a krumplit és fahéjjal megszórni. Ez a teteje. Nincs rajta màsik tészta lap
Mikor megsült hagyjuk teljesen kihülni. Akkor szeleteljük mert addigra a krumpli megszilàrdul. Ha nem elég édes meg lehet szorni kristàlycukorral.
A hozzávalókból tésztát dagasztani, keleszteni, ujjnyi vastagra kinyújtani. Megkenni a cukros vajjal, feltekerni, kb.2 cm vastagra szeletelni és míg bemelegszik a Sütő, újra kelesz...
Elkészítési idő:Elkészítés A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, cukrot szórunk rá, beleütjük a tojás ezután összekeverjük és hagyjuk az élesztőt felfutni. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy...
Elkészítési idő:Az élesztőt a szokott módon cukorral, meleg tejben megáztatjuk. Majd a liszt közepébe öntjük, a tejet, margarint, 2 db tojást, vaníliás cukrot, citromhéjat, sót ízlés szer...
Elkészítési idő: