40 dkg BL55 liszt
2 dkg élesztő
15 dkg ráma
7 dkg cukor (lehet édesebre is)
2 egész tojás
1 tojás sárgája
pici só
1 cs vaniliás cukor
esetleg 1-2 ek tej
2 e.k kakaópor
A kenyérsütő gépbe bele rakni a hozzávalókat, egy dagasztó programra állítani, amikor összeállt a tészta kivesszük és elfelezzük, az egyik felét félre tesszük a másik felét visszatesszük a gépbe, rakunk hozzá 2 csapott e.k kakaóport. Ha összeállította szép kerek gombóccá, kivesszük a kakaós tésztát.
Mindkettő tésztát külön tálba pihentetjük 30 pecig.
A fehér tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, a kakaósat szintén, egymásra helyezzük és feltekerjük, és egy formába további 1-1,5 órát kelesszük
Tojással a tetejét megkenjük!
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A formát (24 centiméter) kenjük ki vajjal. A lisztet és a sütőport keverjük egybe. A tojásokat keverjük habosra a cukorral, utána adjuk hozzá az...
Elkészítési idő: 20+35 perc Nehézség: KönnyűKelt tésztánál van aki a kézi kidolgozásra esküszik, bevallom én ebből a szempontból elég kényelmes vagyok. Ha már itt van a kenyérsütő gépem, s rendelkezik a megfelelő programmal,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször tésztát gyúrunk a megadott hozzávalókból, melyet 3 egyenlő részre osztunk. Az egyik darabot, lisztezett nyújtódeszkán téglalap alakúra és lehetőleg jó vékonyra nyújtunk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet, a tejet, a porcukrot, az 1/4 bögre olvasztott vajat, a tojást, az élesztőt és sót keverjük össze és gyúrjunk belőle lágy, sima tésztát! A begyúrt tésztát konyharuhával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű