Tésztához:
1 dl tej, 1 pohár natúr joghurt, 1 tojás, 7 dkg cukor, 2 dkg élesztő,
50 dkg finom liszt, 10 dkg vaj, 25 dkg durvára darált dió, 10 dkg nádcukor, 10 dkg vaj.
sodóhoz:
1 l tej, 10 dkg cukor, 1 vanília puding, 1 tk vanília kivonat, 1 citrom reszelt héja és leve, 2 tojás sárgája.
A tejet meglangyosítjuk, 1 tk cukorral és élesztővel felfuttatjuk.
Hozzá tesszük a vajat felolvasztva, a tojás, joghurtot,cukrot, lisztet és rugalmas tésztát dagasztunk belőle, amit 1 órát kelesztjük langyos helyen letakarva.
Megkelt tésztát evőkanállal golyókká szaggatjuk, langyos olvasztott vajba, majd cukrozott dióba forgatjuk, és egy kivajazott kekszmorzsával beszórt jénai tálba rétegezzük, amíg el nem fogy.órát kelesztjük, ma Még 1/4 órát előmelegített sütőben pirosra sütjük.
A sodóhoz a tejet megmelegítjük, habverővel állandóan kevergetve a cukrot felolvasztjuk benne és hozzákeverjük a vanília kivonatot. Egy kevés tejjel a pudingport elkeverjük s a felforrt tejhez öntjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgáját, a citrom reszelt héját és levét. Addig kevergetjük, míg közepesen sürű nem lesz
A lisztet keverőtálba szitáljuk, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a zsiradékot, az élesztőt és annyi langyos tejet, hogy kissé keményebb - kb. sűrű nokedli állagú...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt felfuttatjuk pici cukorral.Összegyúrjuk a hozzávalókat a kakaó kivételével.A megkelt tésztát kettévesszük. Egyik részébe beletesszük a kakaót.Kelesztjük,kinyújtjuk ő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat a meglelő sorrendben belepakoltam a kenyérsütőbe, és hagytam, hogy a dagasztás, kelesztés gondját levegye a vállamról. Amikor lejárt a program, akkor csak lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szórjuk egy tálba, keverjük el a sóval. Langyosítsuk meg a tejet. Keverjük el benne a fruktózt, morzsoljuk bele az élesztőt, szórjuk meg egy tk liszttel (abból, amit kimé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű