Családireceptkönyv.hu

Kürtös kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
3 dkg élesztő
50 dkg liszt
egy csipet só
2 tojás
10 dkg olvasztott margarin
2 ek. cukor
reszelt citromhéj

a kenéshez, ízlés szerint: kristály cukor, durvára tört dió, fahéj, olvasztott vaj

Elkészítés:


A hozzávalókat tegyük bele a kenyürsütőgépbe, és a dagasztó programot indítsuk el.

Hozzávalók:

Ebből az adagból, 4 db kürtöskalács lesz.

A megkelt tésztát 4 fele vágjuk, és külön-külön rudakká formáljuk!
Jó vékonyan sodorjuk ki, hogy elegendő legyen a formára.
A formát jól beolajozzuk, a tésztát feltekerjük, és forgatva a gyúródeszkán nyomjuk le, hogy a tészta lelapuljon.

Olvasztott vajjal megkenjük és kristálycukorba meghempergetjük.

Kürtös kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyöngyi
Nutellás kuglóf
Nutellás kuglóf

A margarint a tojásokkal és a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet, tejet. 2 részre osztom. Az egyikbe belekeverem a Nutellát és a kakaót. Zsírozott, liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Fonott kalács
Fonott kalács

fél citrom, fél narancs reszelt héja /elhagyható, de mennyei lesz tőle az illata és az íze / 1 tojás a kenéshez Egy tálba beleöntjük a langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti töltött kalács - (Gábor pék)
Húsvéti töltött kalács - (Gábor pék)

1. Tészta készítése a zsiradékok utólagos hozzáadásával 2. Tésztaérés: 45 perc 3. A töltelékek előkészítése a tészta érése alatt 4. A tészta osztása 4×175g-os darabokra, majd az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Darina
Palacsintafánk – bögrésen, 10 perc alatt, sütőpor né
Palacsintafánk – bögrésen, 10 perc alatt, sütőpor né

A tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (én turmixgéppel csináltam!) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. Ezután az olajat felheví...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk