50 dkg liszt,2,5 dl langyos tej,2 tojás felverve,8 dkg olvasztott vaj
csipet só,2 evőkanál cukor,2 dkg élesztő
A megforgatáshoz:
darált dió,fahéj,kristálycukor
Az élesztőt felfuttatom, lágy kelt tésztát készítek. Letakarva duplájára kelesztem. A megkelt tésztát kisodrom, majd derelyeszaggatóval csíkokat vágok. Kéztörlő papír gurigáját kettévágtam, alufóliával bevontam, majd a fóliát kicsit megolajoztam. A tésztacsíkokat is lekentem olajjal, és szorosan egymás mellé tekertem a gurigákra. A tésztát darált dióban vagy ízlés szerint fahéjas kristálycukorban megforgatom, majd a gurigákat tepsibe állítva, nem szorosan egymás mellé teszem, és 180°-os sütőben megsütöm. A tésztát még melegen leszedem, vagyis lehúzom a gurigákról.
Ebből a mennyiségből 10 db lett.
A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá két evőkanál lisztet egy teáskanál cukrot, összekeverjük, majd a tetejére is szórunk pici lisztet. Míg felfut, összeállítjuk a tészt...
Elkészítési idő:1. A tésztához egy nagy tálba mérjük a lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót, a citrom reszelt héját, a tojásokat és a vizet, és robotgéppel vagy kézzel összekeverjük, majd fokozat...
Elkészítési idő:A kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóv...
Elkészítési idő:Az élesztőt felfuttajuk, ha kézzel dagasztunk. (gépi dagasztásnál ez nem szükséges.) A dagasztótálba belemérünk 1/2 kg lisztet, 2 tojássárgát, 5 dkg porcukrot, csipet sót, az olva...
Elkészítési idő: