Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kürtőskalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt,2,5 dl langyos tej,2 tojás felverve,8 dkg olvasztott vaj
csipet só,2 evőkanál cukor,2 dkg élesztő

A megforgatáshoz:
darált dió,fahéj,kristálycukor

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatom, lágy kelt tésztát készítek. Letakarva duplájára kelesztem. A megkelt tésztát kisodrom, majd derelyeszaggatóval csíkokat vágok. Kéztörlő papír gurigáját kettévágtam, alufóliával bevontam, majd a fóliát kicsit megolajoztam. A tésztacsíkokat is lekentem olajjal, és szorosan egymás mellé tekertem a gurigákra. A tésztát darált dióban vagy ízlés szerint fahéjas kristálycukorban megforgatom, majd a gurigákat tepsibe állítva, nem szorosan egymás mellé teszem, és 180°-os sütőben megsütöm. A tésztát még melegen leszedem, vagyis lehúzom a gurigákról.

Ebből a mennyiségből 10 db lett.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tejes kalács tojás nélkül
Tejes kalács tojás nélkül

1/2 kg megmelegített lisztet csipetnyi sóval, 2 dl tej, 80 g olvasztott vaj, 60 g porcukor és 20 g felfuttatott élesztő keverékével jól megdagasztunk. A végén beledolgozunk 50 g ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Édes Kovászos kalács 2017.04.29-30.
Édes Kovászos kalács 2017.04.29-30.

A hozzávalókat a vaj kivételével betettem a dagasztógépbe. 10 percig dagasztottam, majd a vajat kanalanként adagoltam a tésztához. Kb 5 perc alatt beledagasztottam a vajat is. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Diós koszorú
Diós koszorú

Mindent összegyúrtam és hagytam pihenni 45 percet. Amint a duplájára kelt téglalap alakúra nyújtottam,megkentem lekvárral.Megszórtam dióval. Felcsavartam,majd koszorúba hajtottam...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Kelt kuglóf
Kelt kuglóf

A lisztet egy tálba öntjük, ráöntjük a tejet, erre morzsoljuk az élesztőt, az élesztőre a porcukrot és az olvasztott margarint, majd a tojást. A tésztát jól kidolgozzuk, ketté v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk