Családireceptkönyv.hu

ÚJHAGYMÁS JOGHURTOS POGÁCSA SERPENYŐBEN SÜTVE!


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



300 ml joghurt,
1/2 kiskanál szódabikarbóna,
2 db nyers tojás,
2 db főtt tojás,
1,5 bögre liszt,
1 köteg újhagyma,
só ízlés szerint.

Elkészítés:


Tegyük bele a szódabikarbónát a langyos joghurtba (1 percre tegyük a mikrosütőbe a joghurtot) és hagyjuk állni 5 percig, majd adjuk hozzá a két darab nyers tojást, keverjük jól össze. Tegyük bele az átszitált liszt felét, a főtt tojást és az apróra vágott újhagymát. Adjuk hozzá a megmaradt lisztet és keverjük össze. A tészta állaga olyan kell legyen mint a sűrű tejföl. Tegyünk egy serpenyőbe olajat, forrósítsuk fel, majd kanál segítségével szaggassuk bele a tésztát. Süssük meg mind a két oldalát, az elkészült finomságot tejfölös kapros, fokhagymás mártogatóssal fogyasszuk. Jó étvágyat!

ÚJHAGYMÁS JOGHURTOS POGÁCSA SERPENYŐBEN SÜTVE!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar karácsonyfa kalács 1.
karácsonyfa kalács 1.

Az élesztőt a cukorral meleg tejben felfuttatjuk. A liszt közepébe mélyedést csinálunk, abba beletesszük a sót, a tojásokat, a vajat, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti töltött kalács (Limara)
Húsvéti töltött kalács (Limara)

Szokásos módon kalácstésztát dagasztunk, majd kb. 30-35 percig hagyjuk kelni. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk és elfelezzük: Mindkét darabot kinyújtjuk, 2-3 mm vastag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Túrós meggyes kalács
Túrós meggyes kalács

A langyos tejnek a felét keverjük össze egy teáskanál cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és pár perc alatt, futtassuk fel. A lisztet keverjük össze a maradék cukorral, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Panettone (Bmintbalázs)
Panettone (Bmintbalázs)

A tejet langyosítsuk meg, majd keverjük hozzá a kristálycukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és pár perc alatt futtassuk fel. A lisztet szitáljuk át, majd keverjük hozzá a sót, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk