7 dkg olvasztott vaj, 7 dkg cukor, 2 egész tojás , pici só, 2 dl langyos tej. a
2,5 dkg élesztő, 50 dkg liszt
A töltelékhez:
25 dkg túró, 1 egész tojás, 1 tasak vaniliás cukor, és még cukor szájízednek megfelelően, kikavarva.. majd megszórtam aszalt áfonyával (v. mazsolával)
A hozzávalókat a vaj kivételével szépen összedolgozzuk, később az olvasztott vajat is hozzáadjuk. Lágy hólyagos tésztát kapunk, amelyet hagytam kb. 30 percig kelni. Ezután kb. 3 mm-esre nyújtottam, majd 10x10 cm-es négyzetekre osztottam. A közepére tettem egy-egy evőkanállal a töltelékből, majd összefogtam a 4 csúcsot és megtekertem. Sütőpapíros tepsin még 20 percig pihentettem. Ezután tojással megkentem a batyukat, majd 180 fokon készre sütöttem.
A kelt tésztát klasszikus módon elkészítjük, csupán annyi a különbség, hogy nem egész tojással készítjük, hanem csak a tojásfehérjével (amit előtte habbá verünk). A tojássárgát fél...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA cukrot a vajjal. a tojássrgéjéval habosra keverjük, hozzáadjuk a kelesztett élesztőt, 15 percig ay egészet jól felverjük. Puha tésztát kapink. bezsirozott kuglófsütőben 5ö...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. Ehhez a langyos tejbe tesszük az élesztőt, és a porcukrot. Elkeverjük, majd 10 percre félretesszük. 2. Mikor felfutott az élesztő, öss...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű