50 dkg marha felsál vagy lapocka
2 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 doboz hámozott kockázott paradicsomkonzerv
2 doboz konzerv vörös bab
1 teáskanál oregano
1 kiskanál kakukkfű
só
bors
chili paprika
4 evőkanál sűrített paradicsom
1 doboz kukorica konzerv
:
Az olívaolajat egy nagy lábasban felforrósítjuk. Beletesszük a megpucolt majd összevágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és addig pároljuk, míg a hagyma üvegesre pirul.
Beletesszük a darált marhahúst, majd addig pároljuk, míg a saját leve el nem fő és a húsdarabok pirulni nem kezdenek.
Hozzáadjuk a paradicsom konzervet a levével együtt, fűszerezzük, sóval, borssal, kakukkfűvel, chilivel.
Hozzáadjuk a babkonzervet és a kukoricakonzervet a levükkel együtt, majd lassú tűzön addig pároljuk, amíg a leve kellően elfől.
A vége felé belekeverjük a sűrített paradicsomot, és még egyet forralunk rajta.
Ilyenkor célszerű megkóstolni, és ha szükséges utána ízesíteni, fűszerekkel, sóval, vagy chilivel.Friss kenyérrel kínáljuk
Készíthető szárazbabból is, de azt előző este áztassuk be. Szárazbabból készítve a főzési idő hosszabb. Ha valaki a chilit túl erősnek tartja, a magjait ne tegye bele így enyhít rajta, vagy használjon helyette egy kevés Erős Pistát.
G
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, felengedjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes levét elfővi. A tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket lereszelem, és elkeverem a liszttel meg a darával. A tojást és a sót egy külön pohárban felverem. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítok. A tojást közvetlenül a sütés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű