menu

Családireceptkönyv.hu

Chilis bab II


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg marha felsál vagy lapocka
2 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 doboz hámozott kockázott paradicsomkonzerv
2 doboz konzerv vörös bab
1 teáskanál oregano
1 kiskanál kakukkfű

bors
chili paprika
4 evőkanál sűrített paradicsom
1 doboz kukorica konzerv

Elkészítés:


:

Az olívaolajat egy nagy lábasban felforrósítjuk. Beletesszük a megpucolt majd összevágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és addig pároljuk, míg a hagyma üvegesre pirul.
Beletesszük a darált marhahúst, majd addig pároljuk, míg a saját leve el nem fő és a húsdarabok pirulni nem kezdenek.
Hozzáadjuk a paradicsom konzervet a levével együtt, fűszerezzük, sóval, borssal, kakukkfűvel, chilivel.
Hozzáadjuk a babkonzervet és a kukoricakonzervet a levükkel együtt, majd lassú tűzön addig pároljuk, amíg a leve kellően elfől.
A vége felé belekeverjük a sűrített paradicsomot, és még egyet forralunk rajta.
Ilyenkor célszerű megkóstolni, és ha szükséges utána ízesíteni, fűszerekkel, sóval, vagy chilivel.Friss kenyérrel kínáljuk

Trükkök, tippek, praktikák:


Készíthető szárazbabból is, de azt előző este áztassuk be. Szárazbabból készítve a főzési idő hosszabb. Ha valaki a chilit túl erősnek tartja, a magjait ne tegye bele így enyhít rajta, vagy használjon helyette egy kevés Erős Pistát.

Chilis bab II

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paprikás krumpli
Paprikás krumpli

G

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alföldi rakott tarhonya
Alföldi rakott tarhonya

A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint sózzuk, felengedjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi, és fedő alatt addig pároljuk, amíg az összes levét elfővi. A tojásokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Burgonyás zsírban sült falatok
Burgonyás zsírban sült falatok

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Káposztás-répás tócsni
Káposztás-répás tócsni

A zöldségeket lereszelem, és elkeverem a liszttel meg a darával. A tojást és a sót egy külön pohárban felverem. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítok. A tojást közvetlenül a sütés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk