5 kg burgonya
3 kg sertéslapocka
1 kg gomba (ha lehet erdei)
40 dkg húsos zsírszalonna
4 evőkanál só
2 evőkanál őrölt bors
2-3 dl sűrített paradicsomlé
1 evőkanál őrölt kömény
3 evőkanál darált paprika krém
4-5 babérlevél
10 dkg zeller
30 dkg petrezselyem
50 dkg sárgarépa
4-5 nagy fej vöröshagyma
Bográcsban zsírjára sütjük a szalonnát, majd ráöntjük a felaprított vöröshagymát. 2 perc elteltével hozzáadjuk a felkockázott húst és körbepirítjuk.
Sózzuk és köménnyel, borssal, babérlevéllel valamint a paprika krémmel ízesítjük.
Lassú tűzön, lehetőleg saját levében főzzük. Ha elfőné a levét, száraz vörösbort öntünk alá.
20 perc elteltével hozzáadjuk a felaprított zöldségeket és ráöntjük a paradicsomlevet.
A hús pirításától számított 40 perc múlva, beleöntjük a felkockázott burgonyát. Erősebb lángon 20 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a felaprított gombát is.
10 perc múlva megkóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük.
Az elfőtt levet, most már vízzel pótoljuk. Lehetőleg kevés lével készítsük.
Csípős zöldpaprikával, pikánssá tehetjük.
Friss házikenyérrel vagy sós pogácsával a legfinomabb!
A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, apró kockákra végott csibemájat. Jól átforgtjuk, pici vízzel felengedjük, h...
Elkészítési idő:A hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Kevés olajat hevítünk, ebben a vöröshagymát üvegesre pirítjuk. A hagymát sózzuk, így több levet ereszt, majd borsozzuk. Hozzáadjuk a lecs...
Elkészítési idő: 120 percEloszor a rizset kozepes kemenysegure megparolom az aprora vagott hagymaval Hulni teszem A daralt hust osszegyurom a soval,borssal, a kihult rizzsel Megtoltom a kaposzta levele...
Elkészítési idő: 4-5 ora