Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csatatéri pincepörkölt


Írta:

Elk. idő: 1óra 45 perc
Adag: több mint 12
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


5 kg burgonya
3 kg sertéslapocka
1 kg gomba (ha lehet erdei)
40 dkg húsos zsírszalonna
4 evőkanál só
2 evőkanál őrölt bors
2-3 dl sűrített paradicsomlé
1 evőkanál őrölt kömény
3 evőkanál darált paprika krém
4-5 babérlevél
10 dkg zeller
30 dkg petrezselyem
50 dkg sárgarépa
4-5 nagy fej vöröshagyma

Elkészítés:


Bográcsban zsírjára sütjük a szalonnát, majd ráöntjük a felaprított vöröshagymát. 2 perc elteltével hozzáadjuk a felkockázott húst és körbepirítjuk.
Sózzuk és köménnyel, borssal, babérlevéllel valamint a paprika krémmel ízesítjük.
Lassú tűzön, lehetőleg saját levében főzzük. Ha elfőné a levét, száraz vörösbort öntünk alá.
20 perc elteltével hozzáadjuk a felaprított zöldségeket és ráöntjük a paradicsomlevet.
A hús pirításától számított 40 perc múlva, beleöntjük a felkockázott burgonyát. Erősebb lángon 20 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a felaprított gombát is.
10 perc múlva megkóstoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük.
Az elfőtt levet, most már vízzel pótoljuk. Lehetőleg kevés lével készítsük.
Csípős zöldpaprikával, pikánssá tehetjük.
Friss házikenyérrel vagy sós pogácsával a legfinomabb!

Csatatéri pincepörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cukkinis lapcsánka
Cukkinis lapcsánka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
tokány
tokány

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós hagyma pirított csirkemájjal
Ropogós hagyma pirított csirkemájjal

A vajon megpirítjuk a fűszerrel meghintett májat, mindkét oldalán.Szükséges fedő hozzá, nehogy pattogjon! A végén sózzuk! A burgonyát megfőzzük sós vízben, majd áttörjük. Sózzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Rakott óriás cukkini
Rakott óriás cukkini

A cukkinit alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, magját eltávolítjuk. Fél cm vastagra felszeleteljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. Eközben elkészítjük az öntetet. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk