Hogy miért? Mert: tele van klorofillal, vassal, káliummal, magnéziummal, kalciummal, szilíciummal, foszfátokkal, növényi fehérjékkel, A-, B-, C-, E- és K-vitaminokkal, aminosavakkal.
A csalánból készült teának tisztító, méregtelenítő, vízhajtó hatása van, emellett felfrissíti az egész szervezetet, jót tesz a májműködésnek, emésztésnek.
A következőkben csalán szörpöt fogunk készíteni, lássuk a hozzávalókat!
1 kg friss csalán levél
1 liter víz500 g méz
A leveleket alaposan mossuk meg, majd ezután turmixoljuk péppé és tegyük bele egy kisebb fazékba. Öntsünk rá 750 ml vizet, és tegyük oda főni. Ha már elkezdett zubogni a víz, vegyük le a tűzről, majd egy sűrű gézen keresztül szűrjük le. A főzet levéhez majd keverjük hozzá a mézet. A kapott sűrű masszát tegyük ismét a tűzre, adjuk hozzá a maradék 250 ml vizet, és melegítsük addig, míg besűrűsödik. Ha kihűlt, tegyük befőttes üvegbe, zárjuk le és tároljuk a hűtőben.
Használat:
Azoknak érdemes a csalán szörpöt fogyasztani, akik vérszegények, soványak, fáradékonyak, gyenge az immunrendszerük, fájnak az ízületeik, a prosztatájuk megnagyobbodott, ekcémájuk van, húgyúti, vagy felsőlégúti fertőzésben Nem ajánlott a fogyasztása a szörpnek a terhes nők számára, a cukor-, és vesebetegeknek. Akik gyógyszereket szednek a magas vérnyomásukra, azok is konzultáljanak orvosukkal, mielőtt elkezdenék fogyasztani a szörpöt.
Főoldal / Holotropikum / Alternatív gyógyászat / CSALÁN szörp – készítsd el a híres román professzor gyógyitalát!
CSALÁN szörp – készítsd el a híres román professzor gyógyitalát!
Posted on 2017/03/10 by Neptunusz in Alternatív gyógyászat, Holotropikum
120
Megosztás
Megosztás
Csirip
Ha már annyira felmelegedett az idő, hogy a friss csalán hajtásokban beindult az élet, máris lehet szedni a zsenge leveleket. A receptet dr. Constantin Drăgulescu alkotta meg, erről 1999-ben megjelent Étkezési növények Románia spontán flórájából című könyvében ír.Hogy miért? Mert: tele van klorofillal, vassal, káliummal, magnéziummal, kalciummal, szilíciummal, foszfátokkal, növényi fehérjékkel, A-, B-, C-, E- és K-vitaminokkal, aminosavakkal.
A csalánból készült teának tisztító, méregtelenítő, vízhajtó hatása van, emellett felfrissíti az egész szervezetet, jót tesz a májműködésnek, emésztésnek.
A mentaleveleket leszedjük a szárakról, néhányat félreteszünk a tálaláshoz, a többit apróra vágjuk. A citrom héját zöldséghámozóval lehúzzuk. 2 dl vizet elkeverünk a cukorral, a ci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízből és a cukorból 50 %-os szirupoldatot főzünk. A menta leveleket leszedjük, egy edénybe tesszük, rámerünk a cukros oldatból nagyjából egy decit, és botmixerrel turmixoljuk. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keveré...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz4 ll víz,3 kg cukor- szirupot főzök. Lekapcsolom a gázt, beleteszek 4 citrom levét és egy nagy csokor friss levendulát szárastól. 1 napot ázik, szűröm, forralom, üvegbe öntöm.5 per...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű