Hogy miért? Mert: tele van klorofillal, vassal, káliummal, magnéziummal, kalciummal, szilíciummal, foszfátokkal, növényi fehérjékkel, A-, B-, C-, E- és K-vitaminokkal, aminosavakkal.
A csalánból készült teának tisztító, méregtelenítő, vízhajtó hatása van, emellett felfrissíti az egész szervezetet, jót tesz a májműködésnek, emésztésnek.
A következőkben csalán szörpöt fogunk készíteni, lássuk a hozzávalókat!
1 kg friss csalán levél
1 liter víz500 g méz
A leveleket alaposan mossuk meg, majd ezután turmixoljuk péppé és tegyük bele egy kisebb fazékba. Öntsünk rá 750 ml vizet, és tegyük oda főni. Ha már elkezdett zubogni a víz, vegyük le a tűzről, majd egy sűrű gézen keresztül szűrjük le. A főzet levéhez majd keverjük hozzá a mézet. A kapott sűrű masszát tegyük ismét a tűzre, adjuk hozzá a maradék 250 ml vizet, és melegítsük addig, míg besűrűsödik. Ha kihűlt, tegyük befőttes üvegbe, zárjuk le és tároljuk a hűtőben.
Használat:
Azoknak érdemes a csalán szörpöt fogyasztani, akik vérszegények, soványak, fáradékonyak, gyenge az immunrendszerük, fájnak az ízületeik, a prosztatájuk megnagyobbodott, ekcémájuk van, húgyúti, vagy felsőlégúti fertőzésben Nem ajánlott a fogyasztása a szörpnek a terhes nők számára, a cukor-, és vesebetegeknek. Akik gyógyszereket szednek a magas vérnyomásukra, azok is konzultáljanak orvosukkal, mielőtt elkezdenék fogyasztani a szörpöt.
Főoldal / Holotropikum / Alternatív gyógyászat / CSALÁN szörp – készítsd el a híres román professzor gyógyitalát!
CSALÁN szörp – készítsd el a híres román professzor gyógyitalát!
Posted on 2017/03/10 by Neptunusz in Alternatív gyógyászat, Holotropikum
120
Megosztás
Megosztás
Csirip
Ha már annyira felmelegedett az idő, hogy a friss csalán hajtásokban beindult az élet, máris lehet szedni a zsenge leveleket. A receptet dr. Constantin Drăgulescu alkotta meg, erről 1999-ben megjelent Étkezési növények Románia spontán flórájából című könyvében ír.Hogy miért? Mert: tele van klorofillal, vassal, káliummal, magnéziummal, kalciummal, szilíciummal, foszfátokkal, növényi fehérjékkel, A-, B-, C-, E- és K-vitaminokkal, aminosavakkal.
A csalánból készült teának tisztító, méregtelenítő, vízhajtó hatása van, emellett felfrissíti az egész szervezetet, jót tesz a májműködésnek, emésztésnek.
Meleg (de ne forró) vízben jól keverj el két evőkanál mézet, két evőkanál ecetet (lehet almaecet is), két evőkanál citromlevet, és egy csipet fahéjat. Húzd le egyben, és egy órán b...
Elkészítési idő:A szörp készítéséhez azt a virágot célszerű leszedni, amelyiknek virágpor található a tetején. Fontos még, hogy ne eső után szedjük, mert nem lesz rajta elég virágpor és ez adja a...
Elkészítési idő:Egy kancsóba tölts két liter vizet, majd apríts bele egy körülbelül három centiméteres, friss, megpucolt gyömbérdarabot. Vágj leheletvékony szeletekre egy közepes méretű kígyóubork...
Elkészítési idő: