Hogy miért? Mert: tele van klorofillal, vassal, káliummal, magnéziummal, kalciummal, szilíciummal, foszfátokkal, növényi fehérjékkel, A-, B-, C-, E- és K-vitaminokkal, aminosavakkal.
A csalánból készült teának tisztító, méregtelenítő, vízhajtó hatása van, emellett felfrissíti az egész szervezetet, jót tesz a májműködésnek, emésztésnek.
A következőkben csalán szörpöt fogunk készíteni, lássuk a hozzávalókat!
1 kg friss csalán levél
1 liter víz500 g méz
A leveleket alaposan mossuk meg, majd ezután turmixoljuk péppé és tegyük bele egy kisebb fazékba. Öntsünk rá 750 ml vizet, és tegyük oda főni. Ha már elkezdett zubogni a víz, vegyük le a tűzről, majd egy sűrű gézen keresztül szűrjük le. A főzet levéhez majd keverjük hozzá a mézet. A kapott sűrű masszát tegyük ismét a tűzre, adjuk hozzá a maradék 250 ml vizet, és melegítsük addig, míg besűrűsödik. Ha kihűlt, tegyük befőttes üvegbe, zárjuk le és tároljuk a hűtőben.
Használat:
Azoknak érdemes a csalán szörpöt fogyasztani, akik vérszegények, soványak, fáradékonyak, gyenge az immunrendszerük, fájnak az ízületeik, a prosztatájuk megnagyobbodott, ekcémájuk van, húgyúti, vagy felsőlégúti fertőzésben Nem ajánlott a fogyasztása a szörpnek a terhes nők számára, a cukor-, és vesebetegeknek. Akik gyógyszereket szednek a magas vérnyomásukra, azok is konzultáljanak orvosukkal, mielőtt elkezdenék fogyasztani a szörpöt.
Főoldal / Holotropikum / Alternatív gyógyászat / CSALÁN szörp – készítsd el a híres román professzor gyógyitalát!
CSALÁN szörp – készítsd el a híres román professzor gyógyitalát!
Posted on 2017/03/10 by Neptunusz in Alternatív gyógyászat, Holotropikum
120
Megosztás
Megosztás
Csirip
Ha már annyira felmelegedett az idő, hogy a friss csalán hajtásokban beindult az élet, máris lehet szedni a zsenge leveleket. A receptet dr. Constantin Drăgulescu alkotta meg, erről 1999-ben megjelent Étkezési növények Románia spontán flórájából című könyvében ír.Hogy miért? Mert: tele van klorofillal, vassal, káliummal, magnéziummal, kalciummal, szilíciummal, foszfátokkal, növényi fehérjékkel, A-, B-, C-, E- és K-vitaminokkal, aminosavakkal.
A csalánból készült teának tisztító, méregtelenítő, vízhajtó hatása van, emellett felfrissíti az egész szervezetet, jót tesz a májműködésnek, emésztésnek.
8 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral és 3 csomag vaníliáscukorral kikeverünk. 4 dl tejszínt, 1 l tejet és egy tábla fehér csokoládét felforralunk és lehűtjük. A két keveréket összek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 narancs, 1 citrom és fél grépfrút levét kinyomjuk, ha szükséges, cukorral ízesítjük. Frissen kínáljuk. (A grépfrút fehér részeit teljesen szedjük le!)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejszínt és a tejet forraljuk fel, majd hagyjuk kihűlni. 2. A sűrített tejet, a whiskey-t, a vaníliakivonatot és a kávét keverjük a tejszínhez, forraljunk rajta egyet, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szilvát megmossuk, tűvel mindegyiket több helyen megszurkáljuk. (Ne magozzuk ki!) A vizet a cukorral és a fűszerekkel felfőzzük. Amikor forr, beletesszük a szilvát, és két per...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű