cherry paradicsom 6 darab
uborka 1 darab
vöröshagyma ½ darab
Kalamata olivabogyó 12 darab
Feta sajt 120 g
olivaolaj ½ dl
szurokfű (oregánó) ½ ČL
cherry paradicsom 6 db
A nagyobb cherry paradicsomokat negyedekre vágjuk.
2.
uborka 1 db
Az uborkát meghámozzuk, és feldaraboljuk.
3.
vöröshagyma ½ db
Egy vöröshagyma felét kis cikkekre vágjuk.
4.
Kalamata olivabogyó 12 db
A zöldséget óvatosan összekeverjük, majd az olívabogyókkal a tálalóedénybe rakjuk.
5. Feta sajt 120 g • olivaolaj ½ dl • szurokfű (oregánó) ½ TK
A tetejére egy vékony szelet sajtot teszünk, hozzáadjuk az olajat, és megszórjuk oregánoval.
Egyszerű recept egy egészséges, frissítő mediterrán salátára olívával, és feta sajttal. Az elkészítését játszva elvégzi akár a teljesen amatőr is.
A jégsalátát kettévágjuk, mindkét felét felszeleteljük, 1-1 tálba szórjuk. A paradicsomokat és az uborkát is felszeleteljük, egyenletesen elosztjuk a két tálban. Ké...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Nagy gáztepsit fóliával kibélelünk és vajjal vastagon kikenünk. A tojásokat a tejföllel és a sóval felverjük és a bélelt tepsibe öntjük és kb. 200 fokon 8 perc ala...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat erősen sós vízben keményre főzzük (10 perc), azonnal hideg vízbe merítjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. 2. A paradicsomokat megmossuk, 2 percre forró, majd hi...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejfölt, majonézt, mustárt, borsot, és a sót keverjük ki. Sósnak kell lennie a mártásnak, mert a krumpli ebből még fel fog venni. Tehát nem baj, ha úgy érezzük kóstolásnál, minth...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű