Családireceptkönyv.hu

Görög saláta


Írta:

Elk. idő: 10
Adag: 2 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


cherry paradicsom 6 darab
uborka 1 darab
vöröshagyma ½ darab
Kalamata olivabogyó 12 darab
Feta sajt 120 g
olivaolaj ½ dl
szurokfű (oregánó) ½ ČL

Elkészítés:


cherry paradicsom 6 db
A nagyobb cherry paradicsomokat negyedekre vágjuk.

2.
uborka 1 db
Az uborkát meghámozzuk, és feldaraboljuk.

3.
vöröshagyma ½ db
Egy vöröshagyma felét kis cikkekre vágjuk.

4.
Kalamata olivabogyó 12 db
A zöldséget óvatosan összekeverjük, majd az olívabogyókkal a tálalóedénybe rakjuk.

5. Feta sajt 120 g • olivaolaj ½ dl • szurokfű (oregánó) ½ TK
A tetejére egy vékony szelet sajtot teszünk, hozzáadjuk az olajat, és megszórjuk oregánoval.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egyszerű recept egy egészséges, frissítő mediterrán salátára olívával, és feta sajttal. Az elkészítését játszva elvégzi akár a teljesen amatőr is.

Görög saláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Cézár saláta
Cézár saláta

A jégsalátát kettévágjuk, mindkét felét felszeleteljük, 1-1 tálba szórjuk. A paradicsomokat és az uborkát is felszeleteljük, egyenletesen elosztjuk a két tálban. Ké...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Rántotta tekercs
Rántotta tekercs

Elkészítés: Nagy gáztepsit fóliával kibélelünk és vajjal vastagon kikenünk. A tojásokat a tejföllel és a sóval felverjük és a bélelt tepsibe öntjük és kb. 200 fokon 8 perc ala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Svéd gombasaláta
Svéd gombasaláta

1. A tojásokat erősen sós vízben keményre főzzük (10 perc), azonnal hideg vízbe merítjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. 2. A paradicsomokat megmossuk, 2 percre forró, majd hi...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Burgonyasaláta
Burgonyasaláta

A tejfölt, majonézt, mustárt, borsot, és a sót keverjük ki. Sósnak kell lennie a mártásnak, mert a krumpli ebből még fel fog venni. Tehát nem baj, ha úgy érezzük kóstolásnál, minth...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk