cherry paradicsom 6 darab
uborka 1 darab
vöröshagyma ½ darab
Kalamata olivabogyó 12 darab
Feta sajt 120 g
olivaolaj ½ dl
szurokfű (oregánó) ½ ČL
cherry paradicsom 6 db
A nagyobb cherry paradicsomokat negyedekre vágjuk.
2.
uborka 1 db
Az uborkát meghámozzuk, és feldaraboljuk.
3.
vöröshagyma ½ db
Egy vöröshagyma felét kis cikkekre vágjuk.
4.
Kalamata olivabogyó 12 db
A zöldséget óvatosan összekeverjük, majd az olívabogyókkal a tálalóedénybe rakjuk.
5. Feta sajt 120 g • olivaolaj ½ dl • szurokfű (oregánó) ½ TK
A tetejére egy vékony szelet sajtot teszünk, hozzáadjuk az olajat, és megszórjuk oregánoval.
Egyszerű recept egy egészséges, frissítő mediterrán salátára olívával, és feta sajttal. Az elkészítését játszva elvégzi akár a teljesen amatőr is.
A főtt tojásokat hosszában kettévágjuk. A sárgáját a többi hozzávalóval együtt (a halról az olaj nagy részét leöntjük) aprítógépbe tesszük, és krémesre keverjük. Ha sűrű lenne, kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzzük a tésztát, és hagyjuk kihűlni. Apróra vágjuk a paradicsomot. Kőmozsárban összetörjük a bazsalikomleveleket a fokhagymagerezdekkel és egy kis erőspaprikával. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA jégsalátát kisebb darabokra tépkedtem, a répát zöldséghámozóval vékonyka csíkokra vágtam,és hozzáadtam a rukkolát. A diót száraz serpenyőben kissé megpirítottam, így sokkal finom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét apró kockára vágjuk, és kevés olívaolajon megsütjük. Sózzuk, borsozzuk, és az utolsó 3-4 percben ráöntjük a Worchestershire-szószt. Az avokádót felkockázzuk, és botmixe...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű