1 nagy csirkemell
20 dkg gomba (konzerv)
5 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj
A húst vékony szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel. Kevés olajban mind a két oldalát 2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított gombát és a zúzott fokhagymát. Öntünk alá egy kevés vizet és fedő alatt pár percig pároljuk. A tejszínhez keverjük a lisztet és a tejfölt, ráöntjük. Elkavarjuk, a hússzeleteket megforgatjuk és felforraljuk. Rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet és már le is vehetjük a tűzhelyről. Melegen tálaljuk.
Csodás íze van és pikk-pakk összedobható! Ha gyors finomságra vágysz, ez tetszeni fog!
A babot egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Leveskockával megfőzzük, hagyjuk kihűlni. A halat roston megsütjük, nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát vékony negyedszeletekre vá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉSE: Személyenként 1-2 tojást keményre főzünk, lehámozzuk, kettévágjuk (1/3 a tetejéből). Sárgájukat óvatosan kiemeljük, a tojásfehérjéket egy tálra rakjuk. A tojássárgáka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást keményre megfőzzük és nagyobb darabokra vágjuk. A zöldségeket alaposan megmossuk, a retket felkarikázzuk, a paprikát apróra vagdaljuk, az uborkát félkarikákra vágjuk. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű