Családireceptkönyv.hu

Rizses spárgasaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg spárga,
fél citrom héja és leve,
1 kávéskanál só,
2 kiskanál méz, késhegynyi
őrölt fehérbors,
kis csokor petrezselyemzöldje,
20 dkg párolt rizs.

Elkészítés:


A spárgát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A vajat megolvasztjuk és pár percig pároljuk rajta a spárgát, így a külseje bársonyosra puhul, de közepe még roppanós marad. Levesszük a tűzről, ráreszeljük a citromhéjat, a citromlével, sóval, mézzel, brossal és az apróra vágott petrezselyemzöldjével ízesítjük. Hozzákeverjük a párolt rizst.

Rizses spárgasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Joghurtos káposztasaláta
Joghurtos káposztasaláta

A zöldségeket lereszeljük, vagy késsel feldaraboljuk és egy tálba tesszük. Lesózzuk és 15 percen át pihentetjük, majd kinyomkodjuk a levét. A joghurtot, a majonézt, a mustárt, a to...

Elkészítési idő: kb. 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Céklasaláta
Céklasaláta

Összekeverjük az öntetet, beletesszük a nyersen lereszelt almát, répát, hagymákat és a főtt lereszelt céklát és tojást. A hűtőben egy órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar májkrém
májkrém

A zsíron megdinsztelem a felszeletelt vöröshagymát, majd ráteszem a darabolt csirkemájat. 20 perc alatt megsütöm,közben a fokhagymát,1 mokkáskanál pirospaprikát, sót, borsot tesze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk