25 dkg margarin,
50 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
1 dkg sütőpor,
4 tojássárgája,
csipetnyi só,
A töltelékhez:
kb. másfél kiló alma reszelve és kevés fahéj.
A habhoz:
7 tojásfehérje,
30 dkg cukor
A tésztát meggyúrjuk, lapnak kinyújtjuk és kisütjük.
Erre egyenletesen rákenjük az almatölteléket.
7 tojásfehérjét 30 dkg cukorral gőzön kemény habbá verünk, és a reszelt almatöltelék tetejére kenjük. Újra kisütjük, és tetszés szerint felvágjuk.
Készíthető túrótöltelékkel is.
A fahéjas alma és a csodás hab… hmm fenséges! Az anyósom először megdicsérte, majd elkérte a receptjét! Ennyire szereti a család ezt a sütikét!
A burgonyát áttörjük a kekszet lereszeljük és a többi hozzávalóval alaposan elkeverjük. Kis gombócokat készítünk és cukrozott kakaóban megforgatjuk, egy kis időre hűtőbe tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kicsit felfuttatni. A lisztet, a zsiradékkal, ami szoba hőmérsékletű legyen, összemorzsolni, a közepébe 1 egész tojás és egy sárgáját ütni, és bele az élesztős tejet. Ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, magkeverékkel és a finomra reszelt sajttal. Ráreszeljük a hideg vajat és a hideg vizet apránként hozzáadva összegy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet összekeverem a sütőporral, a vajjal elmorzsolom, hozzáadom a tojásokat, a cukrot és a tejet. Jól összedolgozom a tésztát, és fél órára a hűtőbe teszem. 2. Majd három...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű