25 dkg margarin,
50 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
1 dkg sütőpor,
4 tojássárgája,
csipetnyi só,
A töltelékhez:
kb. másfél kiló alma reszelve és kevés fahéj.
A habhoz:
7 tojásfehérje,
30 dkg cukor
A tésztát meggyúrjuk, lapnak kinyújtjuk és kisütjük.
Erre egyenletesen rákenjük az almatölteléket.
7 tojásfehérjét 30 dkg cukorral gőzön kemény habbá verünk, és a reszelt almatöltelék tetejére kenjük. Újra kisütjük, és tetszés szerint felvágjuk.
Készíthető túrótöltelékkel is.
A fahéjas alma és a csodás hab… hmm fenséges! Az anyósom először megdicsérte, majd elkérte a receptjét! Ennyire szereti a család ezt a sütikét!
A tészta hozzávalót összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, majd tepsi nagyságúra nyújtjuk. 180 fokra előmelegített sütőben a tepsi hátán 10-12 percig sütjük mind a hármat. A krémh...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához a tojássárgát kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, végül a keményre vert tojásfehérjét. Kisütjük mint a piskótát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrókrémhez a hozzávalókat botmixerrel törjük pépesre, majd kicsivel több mint a felét osszuk el 4 pohár alján, és tegyük hűtőbe. A lapzselatint áztassuk hideg vízbe. Az epret...
Elkészítési idő: 1,5-2 Nehézség: KönnyűNyomkodjuk jól össze a túrót, majd keverjük hozzá az összes többi hozzávalót is. Jól dolgozzuk össze, lágynak, de azért még éppen “gombócsolhatónak kell lennie (rizsliszt mennyiség...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz