25 dkg margarin,
50 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
1 dkg sütőpor,
4 tojássárgája,
csipetnyi só,
A töltelékhez:
kb. másfél kiló alma reszelve és kevés fahéj.
A habhoz:
7 tojásfehérje,
30 dkg cukor
A tésztát meggyúrjuk, lapnak kinyújtjuk és kisütjük.
Erre egyenletesen rákenjük az almatölteléket.
7 tojásfehérjét 30 dkg cukorral gőzön kemény habbá verünk, és a reszelt almatöltelék tetejére kenjük. Újra kisütjük, és tetszés szerint felvágjuk.
Készíthető túrótöltelékkel is.
A fahéjas alma és a csodás hab… hmm fenséges! Az anyósom először megdicsérte, majd elkérte a receptjét! Ennyire szereti a család ezt a sütikét!
a KRÉMNEK - vaníliás pudingokat megfőzzük hozzáadjuk a 7 evőkanál cukrot és a vanília aromát -hagyjuk hűlni -a tejszint felverjük a 2 evőkanál cukorral -a zselatint elkeverjük...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes1 cs kakaóport 1 kocka margarin 1 dl tejjel összefőztem beletettem majd 2 db felvert tojást majd összekevertem az összetört keksszel rudat formáztam neylonra téve mikor kihűlt hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sűrített édes tejet alaposan összedolgozzuk a kókuszreszelékkel. Egy éjszakára a hűtőbe dugjuk. Másnap vizes kézzel golyókat formálunk, megtöltjük mandulával (dióval, törökmogy...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból 1 lapot sütünk, és vágunk ketté, 2 vékony lapot kapunk. Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, aromával. A fehérjéből kemény, de ne túl kem...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű